• Informacje na temat:

    kiszona surówka do ryby smażonej

Przepisy na temat: kiszona surówka do ryby smażonej
  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok...

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • znakomita do ryby

  • zdrowe i proste

  • Co zrobić żeby ryba nie przywierała do patelni podczas smażenia?

  • Kiszonka wielowarzywna ubijana w słoju lub kamiennym garnku. Technika wykonania - jak przy kiszeniu kapusty, tylko kiszonka ładniejsza, bardziej dekoracyjna, bo kolorowa.

  • Pyszne kotleciki mielone z ryby z cebulą, natką pietruszki i młodymi pędami czosnku. Pyszne domowe kotlety z ryby na obiad, najlepsze z krążkami cebulowymi i surówką z kapusty.

  • Smaczne i proste w wykonaniu.

  • Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.

  • Surówka doskonale nadaje się do smażonej ryby, a święta za pasem więc warto ją wypróbować.

Artykuły na temat: kiszona surówka do ryby smażonej
  • Kotlety z ryby

    Przygotowanie: Trzy jajka włóż do rondelka, zalej je wodą, aby całe były zanurzone w wodzie i ugotuj na twardo ze szczyptą soli. Zaraz po ugotowaniu...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • Dieta po zawale

    ...zdrowe tłuszcze nienasycone: tłuste ryby morskie, awokado, oliwę. Jedz dużo kasz, płatki owsiane, chudy twaróg, jogurt. Gotuj na parze albo piecz w folii.

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Zaparcia -  pokonaj je naturalnie

    ...chudego mięsa lub ryby i surówką z kiszonej kapusty, ogórków, papryki. Na kolację - dwie kromki razowego chleba z pastą z awokado albo twarogu oraz rzodkiewką, cebulą i sałatą. Na przekąskę - pół...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    ...razowe, gotowana pszenica, grube kasze, płatki zbożowe, brązowy ryż Warzywa i owoce: Jak najmniej przetworzone i niekonserwowane Ryby, rośliny strączkowe, nabiał: Wymiennie, mała porcja dziennie...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...