• Informacje na temat:

    kieszonki z piersi faszerowane

Przepisy na temat: kieszonki z piersi faszerowane
Artykuły na temat: kieszonki z piersi faszerowane
  • Faszerowana pierś

    .... Dodaj boczek oraz starty ser, wymieszaj. Każdą z piersi rozetnij wzdłuż (nie do końca), aby powstała kieszonka. Napełnij ją szpinakowym farszem. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, krótko obsmaż. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego przesmażone mięso. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Rada: Piersi można owinąć ciastem francuskim i zapiec. Ciasto francuskie...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Bakłażan - warzywo delikatne i smaczne

    ...kieszonki (tak, jak na zdjęciu). Nacięcia bakłażanów posól, a następnie odstaw warzywa na ok. 30 minut, aby puściły wodę. Po tym czasie warzywa starannie osącz i ewentualnie osusz ręcznikiem papierowym(...) rozmarynem i faszeruj nim bakłażanowe kieszonki. Żaroodporne naczynie nasmaruj tłuszczem i umieść w nim nadziewane bakłażany. Wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i zapiekaj ok. 20 minut...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...faszerowanej piersi z kurczaka potrzebne są suszone pomidory w zalewie z oliwy z ziołami. Możesz je kupić gotowe w słoiku lub przygotować w domu. Suszone pomidory z torebki zalej wrzątkiem i zostaw do namoczenia(...) czosnek, dodaj oliwę i sok z cytryny, posól i popieprz. Dokładnie wymieszaj. W środku piersi kurczaka zrób kieszonkę ? wbij nóż o zaokrąglonym czubku w szerszą część piersi i przepchnij go ostrożnie...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2.Deser fałszywe jajka Fot. OkolicePalnika na Smaker.pl /...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....