• Informacje na temat:

    kieszeń faszerowana z fileta

Przepisy na temat: kieszeń faszerowana z fileta
  • Indycza pierś faszerowana pieczarkami

    Składniki: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól l pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 20 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, suszona jarzębina do mięs, sałata, natka pietruszki i skórka z cytryny do dekoracji.

  • sycące, dobre z młodymi ziemniaczkami i surówką sezonową na kolacje dla dwojga:)

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...suszonych pomidorów drobno pokrój. Wymieszaj je z groszkiem cukrowym. Polej przygotowanym sosem. Kotlety schabowe opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Żółty ser pokrój na kawałeczki. Do...

  • Roladki pieczone z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami oraz papryką. Bardzo lekkie mięso z delikatnym farszem. Bardzo smaczne.

  • Co na świąteczny obiad?

    ...w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką. Rolada faszerowana Składniki: - 1,5 -1,7 kg fileta z piersi indyka, - 4 łyżki bułki tartej, 1 pojemniczek rzeżuchy, - 1 jajko, - 1 torebka mrożonej marchewki z groszkiem, - 1 puszka kukurydzy, 40 dag twarożku...

  • DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.

  • Gdy byłam mała, w ogrodzie rósł jarmuż. Pamiętam, że moja mama traktowała go głównie jako "zielsko" dekoracyjne, skądinąd bardzo ładne. Moim zdaniem dużo bardziej efektowne niż zielona sałata, która go z czasem wyparła z półmisków. Dzisiaj jarmuż wraca jako zdrowa, wartościowa roślinka. U mnie pojawia się jako składnik farszu i to pysznego farszu. Spróbujcie takiego połączenia, bo warto!

  • Pyszne, delikatne mięsko ze słodkim nadzieniem, sprawdza się zarówno jako propozycja obiadowa, jak i na zimno.....

  • Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

  • Pyszny, lekki o wędzonym aromacie...a do tego baaaaaaaardzo sycący:) I co najważniejsze- dietetyczny!!! Podałam z dipem musztardowym.

Artykuły na temat: kieszeń faszerowana z fileta
  • Obiad dobrze przemyślany

    Indycza pierś faszerowana pieczarkami Składniki na 4-6 porcji: 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, sok z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, łyżka miodu, łyżeczka słodkiej(...) głęboką i dość szeroką kieszeń. Od wewnątrz natrzyj mięso solą, pieprzem oraz szałwią, skrop sokiem z cytryny, następnie odłóż w chłodne miejsce na godzinę. Pieczarek nie myj, jedynie je oczyść (jeśli...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Zimowe grzybobranie

    ...wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na 6 porcji: 1 1/2 kg fileta z piersi indyka, sól, pieprz, 3 łyżeczki soku z cytryny, szałwia suszona, pęczek natki pietruszki, mała cebula, 30 dag pieczarek, 15 dag żółtego sera, jajko, 2 łyżki bułki tartej...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Smacznych świąt

    ...wrzątku. 2. Wytnij w mięsie kieszeń i napełnij ją na przemian suszonymi morelami (kilka sztuk odłóż) i masłem ziołowym. Otwór zepnij lub zszyj. Schab oprósz solą, pozostałym kminkiem i papryką. Zacznij...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...