• Informacje na temat:

    kiełbaski z bakłażanem

Przepisy na temat: kiełbaski z bakłażanem
  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    Sezon grillowy w pełni, ale przecież nie dla ciebie karkówka, kiełbaski... To prawda, ale my proponujemy pyszne dania, które pozwolą ci dbać o figurę!

  • Grillowane kiełbaski w marynacie miodowo-musztardowej

  • Soczyste szpadki z orzechową nutą

    ...i połącz go z musztardą. Kiełbaski pokrój na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Dołóż musztardę, przemieszaj. Odstaw do lodówki.  2. 2 łyżki oliwy utrzyj z octem, rozmarynem i ziołami prowansalskimi(...).   Klopsiki z bakłażanem Sposób przygotowania 1. Bakłażany umyj, osusz, pokrój w plasterki. Ułóż na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem,oprósz solą, odstaw na co najmniej 20 minut. Szalotki obierz...

  • Mój kiełbaskowy debiut,nawet się udały.Smakowo również,podpatrzyłam Mariolę ,nie dorównam Jej nigdy w masarskich wyrobach,ale cieszy mnie ,że dałam radę.Serdecznie Wam polecam:)

  • Potrawy na cały tydzień

    ...wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj z rozpuszczonym masłem i szałwią. Kiełbaski z warzywami Sposób przygotowania 1. Kiełbaski podsmaż, przełóż do naczynia żaroodpornego. Podsmaż pokrojoną na...

  • Do tego dania można wykorzystać ziemniaki z wczorajszego obiadu.

  • Tunezyjska uczta - smaki trzech kultur

    .... Dużą popularnością cieszą się również pikantne (w środku znajdziemy kmin rzymski, pieprz, a nawet harissę) kiełbaski z jagnięciny (tzw. "merguez"). Najczęściej serwuje się je w formie grillowanej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kiełbaski"

  • Magia cypryjskiej kuchni

    Podróże to nie tylko zabytki, piesze wycieczki i piękne plaże. Podróże to przede wszystkim odkrywanie kultury i smaków regionu. Na takie kulinarne wędrówki dobra jest każda pora roku, ponieważ wszystkie, kolejno niosą ze sobą niezapomniane smaki i aromaty. Cypryjczycy gotują sercem, a do tworzenia swoich znakomitych potraw wybierają te składniki, którymi aktualnie obdarza ich natura. Dlatego, jeżeli tylko masz okazję daj się ponieść kulinarnej przygodzie, naprawdę warto!

  • Danie szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Ciekawa sposób na podanie, wydawać by się mogło, tak powszechnego i "zwyczajnego" dania. Dobre na grill, jak i do smażenia beztłuszczowego w piekarniku.

Artykuły na temat: kiełbaski z bakłażanem
  • Domowy sposób na Ajvar

    Ajvar to najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, jak również smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany.

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • Grecka uczta

    ...i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa podłużne kiełbaski i nabij je na patyczki do szaszłyków. Usmaż na patelni grillowej lub na grillu. Podawaj z przygotowanym sosem i chlebkami pita.

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Wokół omletu

    Sycący, idealnie pasuje zarówno na obiad, jak i na przekąskę. Od naszej wyobraźni i smaku zależy, jak go przyrządzimy. Na słodko, na słono – zrób omlet swoich marzeń.

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, wyjątkowy smak,a do tego jest bardzo zdrowe. Jeśli do tej pory bakłażany nie gościł zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • ZAKOCHAŁAM SIĘ W TOBIE APULIO!!!

    ...pizzę alla boscaiola z salsiccią, czyli kiełbaską zrobiona z mięsa mielonego doprawionego solą, ziołami i innymi przyprawami oraz pizzę ortolana z grillowaną cukinią, bakłażanem i papryką. Do tego...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

Wideo na temat: kiełbaski z bakłażanem
  • Warzywne i owocowe dodatki z grilla według Beaty Śniechowskiej

    Grillować można nie tylko kiełbaski, kurczaka czy wołowinę, ale również pyszne i soczyste warzywa i owoce. W "Dzień Dobry TVN" zwyciężczyni drugiej edycji programu "MasterChef" Beata Śniechowska przygotowała różne owocowe i warzywna potrawy z grilla. Na stole pojawiły się takie dania, jak: grillowana chałka z truskawkami „balsamico”, ananas z grilla i lodami kokosowymi, grillowany bakłażan