• Informacje na temat:

    kiełbaski na gorąco

Przepisy na temat: kiełbaski na gorąco
  • Placek wielkopolski na kwaśno

    Wybornie smakuje zarówno na gorąco od razu po wyjęciu z piekarnika, jak i na zimno. Będzie świetny jako przekąska zabrana do pracy na drugie śniadanie!

  • Propozycja dla wielbicieli czekolady na gorąco

  • Kilka ziemniaków, 25 dag kapusty kiszonej, boczek w kostkach, parówka gruba (lub inna kiełbasa na gorąco).

  • Wspaniały, rozgrzewający napój. Po jeździe na snowboardzie (gdzie się trochę poobijałem) wspaniale poprawiła mi humor.

  • Grillowane plastry sera we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą

    ...kiełbaski wbijamy gałązki rozmarynu i posypujemy wędzoną papryką, tak przygotowaną kiełbasę grillujemy. Na gotowe kiełbaski układamy plaster sera Hochland Na Gorąco! owinięty w cukinie w miodowo(...)Składniki dla 4 osób: ser np. Hochland Na Gorąco! z pomidorami i  ziołami 8 plasterków cukinia duża 1 szt. kiełbasa 4 szt. miód 10 g musztarda 10 g olej 30 g gałązki...

  • Smażona kaszanka z cebulą, a do tego ogórek i chleb razowy. Szybko, tanio i pysznie!!!

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    Frankfurterki (zwane przez niektórych konsumentów pieszczotliwie frankami) to cienkie kiełbaski, które przywędrowały do naszej kuchni zza zachodniej granicy. Swoją nazwę wzięły od Frankfurtu, piątego co do wielkości miasta w Niemczech. Choć niepozorne, mają w kuchni szerokie zastosowanie: zwykle spożywa się je na gorąco, ale mogą być także zimną przekąską, składnikiem zapiekanek, czy sałatek...

  • łatwa w przygotowaniu i nie drogie

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...●500 ml gotowego zakwasu na żurek (żytniego) ●2 łyżki susz. grzybów ●włoszczyzna ● ząbek czosnku ● 25 dag ziemniaków ● 4 małe kiełbaski ● 5 dag słoniny ●ew. sól Sposób przygotowania: Grzyby namocz(...) wywaru. Dodaj roztarty czosnek. Gotuj 30 minut. Po 10 minutach gotowania dodaj obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, a na 10 minut przed końcem - zakwas i cztery kiełbaski pokrojone w plastry. Gotową...

  • Zajmuje mało czasu i jest smaczne. ;)

Artykuły na temat: kiełbaski na gorąco
  • Hiszpańska tortilla z kiełbasą

    ...w piekarniku), wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki i kiełbaski, obsmażyć do zrumienienia. Cebulę obrać, pokroić w pierścionki, zeszklić razem z kiełbaskami i ziemniakami. 4. Na patelnię wlać masę jajeczną, dołożyć pokrojonego w kostkę pomidora, wstawić  na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać na gorąco lub na zimno. Kiedy warto sięgnąć po kuracje z sodą...

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Gofry gryź!

    ...drobiowego, 400 g krojonych pomidorów z puszki, 2 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki octu z sherry Dodatki: 80 ml oliwy z oliwek, 2 cienko pokrojone kiełbaski chorizo, 2 drobno posiekane cebulki szalotki(...), wymieszaj, odstaw na 15 minut. Rozgrzej posmarowaną masłem gofrownicę, piecz gofry po 4-5 minut. Podawaj na gorąco z kawałkami kurczaka, polane miodem, pikantnym sosem, posypane dymką i z cząstkami limonki...

  • Ryby, owoce, a może warzywa? Pomysłów na to jak urozmaicić dania z rusztu jest wiele, Wszyscy jednak wiemy, że głównym bohaterem każdego majówkowego barbecue są pyszne kiełbaski. Zarumienione nad grillowym dymem, warto podawać z ciekawymi dodatkami np. konfiturą żurawinową, która dopełni smaku majówkowego menu, tworząc wyjątkową kompozycję. Smakołyki z rusztu w nowym wydaniu Sekretem majówkowego przyjęcia z grillem w roli głównej jest doskonałe menu. I choć potrawy z rusztu głównie kojarzą...

  • Cytrynowy cake według Pierre Hermé i o tym co przyrządzić na Święta Wielkiejnocy?

    ...dnia to wielkanocna Baba drożdżowa, owoce, kawy, czekolada na gorąco i szybko na mszę…   Na świąteczny obiad podam więc: -żurek na zakwasie, tradycyjnie poslki z kiełbaską czosnkową i jajkami...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Makaronowe rozmaitości

    .... Owinąć nimi kiełbaski i ponabijać je na długie wykałaczki. Na patelni grillowej rozgrzać olej, zrumienić na nim szaszłyczki (po 3 minuty z każdej strony). Podawać jako dodatek do sałatki. Gotowe danie(...) bazylii. Posypać oliwkami i kuleczkami mozzarelli. Wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut. Życie na gorąco 18/2012

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • Obiad po włosku

    Warzywna zupa "minestrone" Składniki na 4 porcje: 1 średnia cebula, 35 dag porów, 30 dag selera naciowego, 40 dag marchewki, 50 dag ziemniaków, 2 kiełbaski, pieprz, 1 łyżka oliwy, sól, 2 łyżki bulionu instant, 2 łyżki pesto ze słoika 1. Warzywa obrać. Pory pokroić w plasterki, łodygi selera - na kawałeczki, marchew - w cienkie słupki, ziemniaki - w kostkę. Cebulę posiekać. 2. Kiełbaski pokroić...

  • Kukurydza, określana mianem złota Ameryki, znana była już Majom i Aztekom. Do Europy trafiła dzięki Krzysztofowi Kolumbowi w XV w. Pod względem wielkości upraw, jest drugim po pszenicy zbożem na świecie. W Polsce pojawiła się po koniec XVIII wieku, ale o wzroście jej popularności w naszym kraju możemy mówić dopiero od kilku lat. Jak wynika z badań archeologicznych, kukurydzę uprawiano już 5 000 lat temu na terenie dzisiejszego Meksyku. Za jej ojczyznę uważa się Amerykę Środkową i Południową,...