• Informacje na temat:

    kiełbasa z piersi kurczaka

Przepisy na temat: kiełbasa z piersi kurczaka
  • Soczysty kurczak na ostro

    Poza popularną kiełbasą, kaszanką czy karkówką warto spróbować także grillowanego kurczaka. Dodając odrobinę pasty harissa do marynaty uzyskamy mięso ostre, apetyczne i o intensywnym zapachu.

  • Roladki marynowane w sosie miodowo musztardowym z przyprawami.

  • Makaron z pieczarkami - asia

    Makaron (świderki, muszelki), 0,5 kg pieczarek, 0,5 l śmietany 12-18 proc., 4-5 cebul, kiełbasa (śląska) lub piersi z kurczaka, sól, pieprz...

  • OMG!!! Może to głupie ale zachwycam się każdym kęsem tego kurczaka. Zapach i smak wędzonej papryki soczysty w środku....... co tu opowiadać sami spróbujcie

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...dag piersi z kurczaka ●po 1/2 puszki groszku i kukurydzy ●po łyżce musztardy i koncentratu pomid. ●majeranek, sól, pieprz, cukier ●2 jajka ●szkl. bułki tartej ●olej ●2 ząbki czosnku ●2 łyżki sezamu(...) z piklami i ćwikłą.   Za 32 zł: Składniki:  ●50 dag miel. mięsa wieprzowego ●40 dag piersi z kurczaka ●30 dag mortadeli ●po łyżce musztardy i koncentratu pomid. ●majeranek, sól, pieprz, cukier ●2 jajka...

  • Smaczny pomysł na "Bazyliowe piersi kurczaka"

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Propozycja 1. Kurczak w ryżu Składniki: - 40 dag piersi z kurczaka, - 1/2 brokuła, - 20 dag ryżu 3 kolory, - 1 cebula, - 2 łyżki masła, - olej, - sól, pieprz, - ostra papryka Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na plastry, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso odstawić do lodówki. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę. Dodać ryż i chwilę go...

  • Smaczny pomysł na "Zapiekane piersi kurczaka"

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowane piersi kurczaka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane piersi kurczaka"

Artykuły na temat: kiełbasa z piersi kurczaka
  • Kiełbasa Myśliwska Sucha z szynki z Chrzanowa

    ...glutaminianu sodu i fosforanów. Każde 100 g Kiełbasy Myśliwskiej Suchej z Chrzanowa wytworzono ze 154 g mięsa z  szynki. Kiełbasa Myśliwska Sucha z szynki z Chrzanowa świetnie pasuje do sałatek i kanapek zwłaszcza tych z dodatkiem ogórków kwaszonych. Ze względu na charakterystyczny aromat wędzenia doskonale sprawdzi się jako nadzienie do roladek z piersi kurczaka lub zrazów. Dobrym pomysłem na pyszny...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Pikantna zupa z bobu

    .... 5 minut. Pomidory sparz, by łatwiej obrać je ze skórek. Pokrój w kostkę. Ugotuj bulion na warzywach i pokrojonej w paski piersi z kurczaka. (Uwaga! Kurczaka możesz też lekko ugrillować, zamiast gotować(...) natką pietruszki i ewentualnie niewielką ilości mozzarelli. Rada: zamiast kurczaka możesz dodać wędzony boczek lub w ogóle zrobić zupę w wersji wegetariańskiej. A jeśli nie masz ochoty na zupę...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Grill w wersji fit

    ...jakości gotowych produktów na grill. Lepiej sami wybierzmy mięso, np. chudą wołowinę, piersi z kurczaka, ryby. Tacki Grillujmy na aluminiowych tackach. Chronią potrawy przed bezpośrednim kontaktem...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Licz z nami kalorie

    ...z piersi kurczaka - 93 kcal Ryby świeże i wędzone, przetwory rybne Wartości podane dla 100 g produktu Dorsz świeży - 78 kcal; dorsz wędzony - 94 kcal; makrela świeża - 181 kcal; makrela wędzona - 221(...) Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...

  • Fiesta Mexicana

    ..., 10 dag zimnego masła, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 1-2 łyżki śmietany 18 proc. Na farsz: 30 dag piersi z kurczaka, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 strąk zielonej papryki...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. Zobacz całą prawdę na temat składu białej kiełbasy: 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w...