• Informacje na temat:

    kiełbasa z cebulką na patelni

Przepisy na temat: kiełbasa z cebulką na patelni
  • Ziemniaki z patelni z dipem śmietanowym

    Składniki na 4 porcje: - 800 g średniej wielkości ziemniaków, - 3 łyżki oleju, - mała puszka kukurydzy, - słoik (370 ml) korniszonów, - 150 g kiełbasy, - 3 zielone cebulki, - 3 gałązki zielonej pietruszki, - 250 g śmietany, - sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki bardzo dokładnie umyć i poprzekrawać wzdłuż. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ziemniaki przez około 20 minut ciągle...

  • Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.

  • Składniki: makaron, mieszanka warzywna, kiełbasa, cebulka, sos: mleko, koncentrat pomidorowy, przyprawy, żółty ser.

  • Moje pierwsze starcie z jelitami baranimi uważam za bardzo udane. Zero pęknięć, gładkie i szybkie napełnianie jest efektem przede wszystkim ogromnej cierpliwości. Nie wierzcie, że jedyną pewną metodą do napełnienia tego rodzaju jelit jest użycie ręcznej maszynki (zapewne zabawy jest jeszcze więcej). Kiełbaski pierwotnie miały być uwędzone i ususzone na kabanosy drobiowe, ale zmieniłam zdanie przy ich doprawianiu (do kabanosów konieczne byłoby użycie soli peklującej). Pyszne, zdrowe jedzonko :)

  • PRZEPIS NA MOSKOLE Z OSCYPKIEM I KRUCHĄ KMICICA

    ...przygotowane, upiec na złoty kolor na suchej patelni lub odrobinie oleju.Kiełbasę pokroić w grube plasterki, a cebulę w krążki i podsmażyć razem na oleju. Wyłożyć na talerz Moskole i gotową kiełbasę z cebulką. Całość posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim lub szczypiorem. Smacznego!

  • Chleb zapiekany z jajkiem i dodatkami + kiełbasa z serem i cebulką. Idealna potrawa na śniadanie, obiad lub kolację

  • Szaszłyki kminkowe

    ...patyczki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż szaszłyki. Zrumień je ze wszystkich stron. Pod koniec posyp ziołami prowansalskimi, odrobiną kminku i pieprzem. Udekoruj dymkami. Podawaj np. z sosem jogurtowo...

  • Polecam prażonki usmażone na patelni, też są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

  • Pięć pomysłów na błyskawiczne śniadania na ciepło

    ...pamiętać o jednej zasadzie i powinniśmy bardzo szybko uwinąć się z jego przygotowaniem. Warto od razu wrzucić dodatki na patelnię postawioną na małym ogniu (np. pomidory z cebulką lub szynkę(...) wybrane dodatki. Jesienią i zimą wspaniale będzie smakować z suszonymi pomidorami, kurkami (lub innymi grzybami), wiejską kiełbasą, wędzonym łososiem, cebulką czy żółtym serem. Pamiętajcie, by potrawę...

  • Duszonki, zwane tez prażonkami, to jednogarnkowe danie, które na południu Polski przygotowuje się w kociołku ustawionym nad ogniskiem. Podstawowym składnikiem są ziemniaki, do których dodaje się różne rodzaje mięsa, wędlin, warzyw, a czasem owoców. Proponuję domową wersję tego dania, do przygotowania w kilka chwil na patelni.

Artykuły na temat: kiełbasa z cebulką na patelni
  • Dobre pomysły na kiełbasę

    ...worcestershire (ew. miodu), 2 łyżeczki sosu sojowego. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i zrumienić na nim kiełbaski. Przełożyć je na talerz. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Przepis na święta

    ..., posyp cebulką i pieprzem. Jeśli postoją przez godzinę lub dwie, cebula i pieprz nadadzą im silniejszy aromat. Tarta z serem kozim i szpinakiem Ciasto: 250 g mąki, 125 g margaryny wegańskiej lub zwykłej(...) pieczenia, obciąż go fasolą. Piecz 15 min w 180°C. Na ciasto wyłóż farsz. Farsz: Szpinak smaż na patelni z odrobiną wody do miękkości. Dodaj twarożek i wasabi. Wymieszaj, odstaw. Ugotuj warzywa. Wymieszaj...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • 4 przepisy na szwajcarskie przysmaki

    Raclette Pod tą nazwą kryje się zarówno pyszne danie, jak i ser. By przygotować potrawę podgrzewa się go na niewielkiej patelni. Gdy całkiem stopnieje, serwuje się go wraz z marynowanymi cebulkami, małymi ziemniaczkami i ogóreczkami. Czasem podaje się także plastry suszonej szynki. Serowe fondue To najbardziej popularny szwajcarski przysmak. W garnku na niewielkim ogniu robi się...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    ...mielone), opanierować je w bułce tartej i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju z masłem. Ziołowe kluseczki Postawiłaś na kopytka? Możesz je tym razem nieco odmienić. Do przeciśniętych przez...

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...

  • Kuchnia turecka

    ..., paprykę, musztardę, cebulę i czosnek wyrobić. Z masy uformować 12-16 kulek. Smażyć je na oleju ok. 8 minut. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać jogurt, pokrojoną miętę, sól i pieprz, wymieszać. Kulki podawać z sosem, posypane pokrojoną cebulką.  Manti - tureckie pierogi Składniki: 400 g mąki 1 jajko Sól 1 cebula Pół pęczka natki pietruszki 2 gałązki mięty 250 mielonej...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...