• Informacje na temat:

    kiedy można sróbować wina o oeracji woreczka żółciowego

Przepisy na temat: kiedy można sróbować wina o oeracji woreczka żółciowego
  • przy maksimum uczucia można wydobyc świetny smak

  • Wypróbowany przepis na "Kapuściane woreczki"

  • Prosta przekąska, którą można zrobić błyskawicznie, nawet kiedy w zasadzie nic nie ma w domu. Przy swej prostocie urzeka smakiem. Jeśli ktoś będzie się krzywił na sporą dawkę czosnku, to po pierwsze: jedzą wszyscy, więc nikomu nie przeszkadza, a po drugie: to wszak afrodyzjak…

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Przepyszne wytrawne ciasteczka, idealne na imprezę.

  • Proziaki w moim regionie są bardzo znane i oczywiście lubiane. Ja po swojemu je przerobiłam, i smakiem się (nie tylko ja ????) zachwyciłam. Zachowały swoje składniki podstawowe, ale dzięki koperkowi i olejowi rzepakowemu chili wyszły wyjątkowe. Żółtego koloru ciasto nabrało, a podczas jedzenia nutę ostrości się wyczuwało. Wyszły naprawdę znakomicie, same smakowały wyśmienicie, z kefirem idealnie, a jako dodatek do sałatek genialnie.

  • Kiedy zapowiada mi się wieczór z kieliszkiem wina, uwielbiam wtedy robić bardzo łatwe i szybkie przekąski. A nie ma nic prostszego od podania winogron z serem camembert i orzechami. Ręka sama sięga do talerza.

  • STAROPOLSKIE NALEŚNIKI ZWYKŁE - jedyne takie, najlepsze. Lekki, smaczny i łatwy w przygotowaniu obiad, podwieczorek bądź kolacja? Odpowiedź może być tylko jedna. Absolutnie fantastyczne naleśniki przyrządzone na sposób staropolski :) Podane w wersji deserowej lub wytrawnej. Przepis podstawowy, zwykły - w wersji na słodko do ciasta można dodać 2 łyżki cukru. Cała prawda o naleśnikach, oczywista ;) Naleśniki powinno smażyć się na cienkiej patelni, a samo ciasto zwykło być rzadkie. Nalewamy na...

  • bruschetta jest bardzo smakowita i jako przekàska i jako starter,można jà jeść o każdej niemal porze,zawsze uwodzi aromatem i smakiem ;-)

  • Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.

Artykuły na temat: kiedy można sróbować wina o oeracji woreczka żółciowego
  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Brokuły zachowują wiele wartości odżywczych po suszeniu. Fot. materiały prasowe Suszenie - bo o nim mowa - to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką...

  • Klimatyczne wnętrze, pyszne jedzenie, świetni ludzie i wyśmienite wino - te kilka słów idealnie opisują Festiwal Wina , który odbył się w czwartek w Trattorii Soprano. Smaker objął to wydarzenie patronatem. Zapraszamy na relację! Gdy wybiła godzina 18:00, w dolnej sali restauracji Trattoria Soprano zaczęli gromadzić się miłośnicy wina. Festiwal otworzył sommelier Pan Lech Andrzejewski, który poprowadził warsztaty dla początkujących degustatorów. Dowiedzieliśmy się m.in. jak prawidłowo...

  • Czy siarczyny w winie znaczą, że pijemy byle co? Czy powinniśmy szukać wina z prawdziwymi korkami? Jak wybrać dobre wino? Co robimy źle wybierając i pijąc wino? Zobaczcie! Fot. sxc.hu 1: Traktujemy szampana jak adidasy W przypadku szampana doszło do tego samego zjawiska, jak w przypadku adidasów. Nazwa własna „Adidas" odnosząca się do butów konkretnej firmy zaczęła być używana, jakby dotyczyła całej grupy butów sportowych, niezależnie od ich marki. Tymczasem szampan to tak naprawdę nazwa...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto, rewelacyjnie...

  • W upalne dni mało kto ma ochotę spędzać czas w kuchni. Częściej sięgamy po owoce, które zastępują nam tradycyjne posiłki. Warto jednak uważać, gdyż, jak ze wszystkim, także i z nimi możemy przesadzić. Fot. 123RF/Picsel O zaletach owoców można mówić w nieskończoność. W końcu są wręcz wymarzonym i bardzo smacznym źródłem wielu witamin oraz składników odżywczych. Stanowią doskonałą przekąskę, która będzie idealną alternatywą dla wszelkiego rodzaju batoników czy też chrupek. Ponadto,...

  • Ryż w różnej postaci bardzo często gości na naszych talerzach, a jego spożycie w naszym kraju nieustannie wzrasta. Warto więc wiedzieć, że możemy wykorzystać nie tylko jego ziarna, ale nawet wodę w której były gotowane. Fot. 123RF Jakiś czas temu pisaliśmy o nietypowych zastosowaniach wody z gotowania ziemniaków. Okazało się, że temat ten bardzo was zainteresował, dlatego postanowiliśmy zbadać go nieco głębiej. Jakie jeszcze produkty, które zazwyczaj uznajemy za odpadki, możemy ponownie...

  • Coraz więcej kupujemy i coraz więcej wyrzucamy. Marnotrawienie jedzenia to zmora w całej Unii Europejskiej. Czy można temu zapobiegać? Zobaczcie, co można jeść po terminie! Istenieje wiele produktów, które po terminie nadają się do jedzenia. Fot. kaboompics.com Zacznijmy od tego, że używa się dwóch różnych zapisów na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt nie nadaje się do jedzenia, po upływie tego terminu może być szkodliwy ("termin przydatności do...