• Informacje na temat:

    kg rogalików

Przepisy na temat: kg rogalików
  • Nadziewane rogaliki

    Składniki: szklanka mąki pszennej typ 450 szczypta soli 250 g mielonego chudego twarogu 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu szklanka masy makowej z puszki garść rodzynek białko z jednego jajka do posmarowania rogalików po łyżeczce suchego maku i cukru pudru do posypania Przygotowanie: 1. Przesiej mąkę do miski, dodaj mielony twaróg, olej, sól i łyżkę miodu. Wymieszaj...

  • Zawszę robię bób z bułką tartą a dziś z ziołami promasalskimi

  • Przekąska dla kibica - rogaliki z pesto, szynką i serem

    ...przekąskę. Słone rogaliki. Zadbajmy tylko wcześniej o podstawowe składniki, a samo wykonanie jest naprawdę proste. Do przygotowania wytrawnych rogalików potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego(...) koniec kawałek koziego sera. Solimy i pieprzymy przed zawinięciem. Rogaliki zawijamy od szerszego boku ku ostremu zakończeniu, nadajemy ciastu kształt rogalików, podkręcając do siebie końce. Układamy na...

  • Rewelacja :)

  • Kruche rogaliki

    Na mały deser każdy może sobie czasem pozwolić!

  • Są wyśmienite.

  • Rogaliki migdałowe

    Idealne do porannej kawy.

  • Przyjemność w przygotowaniu rogalików, a w jedzeniu jeszcze większa...

  • Słodkie rogaliki z czekoladą

    ...wyjmij. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Końce rogalików zanurzaj w czekoladzie i odłóż do stężenia. Z takiego ciasta można zrobić również malutkie babeczki. Jeśli nie masz małych foremek...

  • są baaardzo kruchutkie , mięciutkie , rozpływaja się w ustach ,

Artykuły na temat: kg rogalików
  • Rogaliki

    ....  3. Zwiń ku środkowi formując rogaliki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  4. Wierzchy rogalików posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Gdy wystygną, oprósz cukrem...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Rogaliki serowe

    Mąkę przesiewam. Ścieram do niej na tarce masło i mieszam. Następnie dodaję ser i proszek do pieczenia, mieszam i wyrabiam, by składniki się połączyły. Powstałe ciasto zawijam w folię i wstawiam na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkowuję i i wycinam około 30 niedużych trójkątów. Na każdy wykładam wybrany dżem i zwijam, zaczynając od szerszego końca, nadając im kształt rogalików. Płaską blachę...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • rogaliki z borówkami

    ...składniki na ciasto króche: 1/2 szklanki mąki, jedno jajo, łyżeczka proszku do pieczenia, cztery łyżki śmietany, pół szklanki cukru, pół kasi.  A następnie borówki do moich pysznych rogalików. Przepis: na blat wysypóje jedną drógą szklanki mąki robię wgłębienie i wbijam jedno jajo, następnie wsypuje malutką łyżeczkę proszku do pieczenia, dodaje cztery łyżki śmietany i pół szklanki cukru i pół...

  • My już wiemy jakie tradycje kulinarne panują w Małopolsce, województwie łódzkim, na Śląsku, w Wielkopolsce, czy w Łowiczu. Zobaczcie, o jakich potrawach wspomnieli laureaci. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami kulinarnymi tradycjami z Waszych regionów. Nie spodziewaliśmy się, tak wielu przepisów i anegdotek.  Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń musieliśmy wybrać, te do autorów których powędrują książki. Miło nam przedstawić laureatów konkursu. Pani Karina W. "Przedbórz...

  • Domowe rogaliki

    Przygotowanie: Do pokruszonych drożdży wsyp cukier, utrzyj. Odstaw na ok. 10 min. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj śmietanę, 2 żółtka, jajko,...

  • Metalami ciężkimi nazywamy grupę metali i półmetali o dużej gęstości - najczęściej o właściwościach toksycznych dla człowieka. Pierwiastki te mogą przedostawać się do organizmu ze środowiska lub wraz z żywnością. Niestety, mogą się kumulować w tkankach. To w rybach jest najwięcej metali ciężkich. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródłem metali ciężkich w żywności jest zanieczyszczone środowisko - gleba, woda i powietrze. Mogą być produktami spalania, szczególnie węgla, ropy naftowej (rtęć) czy...

  • Rogaliki z nadzieniem

    Rogaliki będą wyjątkowo pyszne, jeśli do powideł dodasz kilka kropli śliwowicy (wtedy tylko dla dorosłych!) albo obrane ze skórek posiekane orzechy włoskie.

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

Zdjęcia na temat: kg rogalików
Wideo na temat: kg rogalików
  • Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą

    Oto deser, który zachwyci każdego! Pyszne, mięciutkie rogaliki z nadzieniem z marmolady błyskawicznie znikną z talerza. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu. Rogaliki z marmoladą – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Czy czekoladowe batoniki faktycznie dodają energii?

    Nie wybierajmy pączków i rogalików - zaspokoją głód na chwilę.

  • Daktyle – naturalna słodycz

    Daktyle to owoce idealne dla osób zmęczonych i zapracowanych. Jakie mają właściwości prozdrowotne? Dlaczego powinny po nie sięgać osoby z problemami jelitowymi? Wyjaśniła to w "Dzień Dobry TVN" dr Danuta Myłek, dietetyk i alergolog. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali dania takie jak: wieprzowina z daktylami i chlebkiem arabskim, rogaliki z konfiturą z daktyli i pieczonych jabłek, sałatka daktylowa i domowe pralinki daktylowo-żurawinowe....