• Informacje na temat:

    ketchup z goździkami

Przepisy na temat: ketchup z goździkami
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...: Składniki: ●2 puszki tuńczyka w sosie własnym ●4 jajka na twardo ●jajko surowe ●żółtko ●dymka ●natka ●10 dag ugot. ryżu ●4 łyżki ketchupu ●10 dag masła ●50 dag mroż. ciasta francuskiego ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Ciasto rozmroź. Tuńczyka osącz, włóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj sól, pieprz do smaku, masło i ketchup. Utrzyj na gładko. Dodaj drobno posiekane jajka na twardo...

  • Smaczny pomysł na "Szynka z goździkami"

  • Składniki: - 1,2 kg karkówki bez kości, - łyżka miodu, - 2 łyżki ostrego ketchupu, - łyżka musztardy, - 2 ząbki czosnku, - łyżka oliwy, - sól, - 20 goździków Przygotowanie: 1. Przygotuj bejcę do pieczeni: miód wymieszaj z musztardą, ketchupem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Dalej mieszając (najlepiej widelcem) do gładkiej masy powoli dolewaj oliwę (bejca powinna...

  • Wypróbowany przepis na "Szynka z goździkami"

  • Domowy ketchup, podobnie jak wszystkie domowe potrawy ma przede wszystkim dwie zalety - kreujemy go wedlug wlasnego smaku, bez zbednej chemii i... wiemy, co jemy.

  • Świetny dodatek do kanapek, itp. O niebo lepszy od tego ze sklepu... i zdrowszy. Mój ketchup to wersja z dodatkiem papryczki chili. Proponuję też dodatek czosnku, jeżeli ktoś lubi takie smaki. Oczywiście można również zrobić ketchup bez dodatków, czysto pomidorowy.

  • Pyszny, lecz pracochłonny, ale warty wysiłku :)

  • Smaczny pomysł na "Schab szpikowany goździkami"

  • Sprawdzony przepis na "Pikantny ketchup"

  • Sos do pizzy, jako ketchup, dodatek do sosu do spagetti - po prostu sos pomidorowy

Artykuły na temat: ketchup z goździkami
  • Pyszne mięso na słodko

    ...: 360 kilokalorii Pieczeń karkowa w miodzie Składniki na 4 porcje: 1,2 kg karkówki bez kości, łyżka miodu, 2 łyżki ostrego ketchupu, łyżka musztardy, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, sól, 20 goździków Przygotowanie: 1. Przygotuj bejcę do pieczeni: miód wymieszaj z musztardą, ketchupem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Dalej mieszając (najlepiej widelcem), do gładkiej masy powoli...

  • Efektowna dekoracja oraz piękna kolorystyka. Oto słodka pizza według Jakuba Jakubowskiego. 5 jabłek płatki migdałów do smaku cynamon mielony do smaku goździki mielone do smaku sok z jednej cytryny Budyń 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 3 łyżki cukru waniliowego odrobina wanilii 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 żółtka barwnik niebieski Dekoracja kwiatki dekoracyjne z opłatka biała czekolada Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy. Dwa jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki i położyć na...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

  • Kompot z suszu dla wielu osób, delikatnie mówiąc, nie jest ulubionym daniem na wigilijnym stole. Szczególnie nie lubią go dzieci oraz osoby wrażliwe na intensywne smaki i zapachy. Znaleźliśmy sposoby na poprawę jego smaku oraz ciekawy napój "na zastępstwo". Kompot z suszu może być prawdziwą zmorą, szczególnie dla maluchów. / 123rf.com Wiele osób broni kompotu z suszu przede wszystkim ze względu na jego właściwości wspomagające trawienie. Jest idealny do picia w trakcie spożywania...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...