• Informacje na temat:

    keks – pyszny

Przepisy na temat: keks – pyszny
  • Keks z kolorową kruszonką

    Sposób przygotowania 1. Spód: biszkopty rozdrobnij i wymieszaj z roztopionym masłem. Zagnieć i rozłóż na dnie keksówki wy- łożonej pergaminem. Wstaw do lodówki na czas robienia ciasta(...) keksówki. Na wierzchu rozłóż kawałki gruszek a na nich ciemną kruszonkę na zmianę z jasną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. Piecz ok. 60 minut. Zostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, by...

  • pyszny i dlugo zachowuje swiezosc;)

  • Keks z bananami

    Pyszne ciasto.

  • Sprawdzony przepis na "Pyszny keks morelowo-gruszkowy"

  • Prosty i pyszny:)))

  • Pyszny keks do kawy.

  • Bardzo pyszny.

  • pyszne i zawsze sie udaje

  • Inspiracją dla tego ciasta stały się dla mnie Keks Blondie Mariety Mareckiej oraz Brownies z białej czekolady z migdałami ze strony Moje Wypieki. Zamiast ekstraktu z wanilii użyłam likieru Amaretto, a migdały zastąpiłam nerkowcami. Przepis na naprawęszybkie, pyszne małe "co nieco" :-)

  • Pięknie zachowuje świeżość, pełen pysznych bakalii, szybki, prosty, super :)

Artykuły na temat: keks – pyszny
  • Ciasta w wersji wytrawnej

    ...pokrojone jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem i zalej masą śmietanową. Pozostałe ciasto rozwałkuj na okrągły placek i delikatnie rozłóż na wierzchu. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C. Keks z oliwkami(...) dodaj starty na tarce ser żółty, marchewkę oraz oliwki. Całość delikatnie wymieszaj łyżką. Podłużną formę (keksówkę) posmaruj olejem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Święta - instrukcja obsługi

    ..." od parady Te udzielane w święta przez mamę czy teściową potrafią naprawdę doprowadzić do szału. A okazji jest dużo. "Karp jest za słony, a do keksu powinnaś była dodać więcej rodzynek. - A ty jak...

  • Całe życie jesteśmy przez nich rozpieszczani, dlatego chociaż raz w roku role mogą, a wręcz powinny się odwrócić! Dni Babci i Dziadka, przypadające odpowiednio 21 i 22 stycznia, trzeba odpowiednio celebrować. Jak? Przygotowując dla wyjątkowych gości pyszny obiad! Fot. 123RF Pyszna, tradycyjna, domowa kuchnia, pełna serca włożonego w przygotowywane posiłki? Oczywiście ta babcina! Babcie są zazwyczaj mistrzyniami wielu potraw, których smaków nie potrafimy odnaleźć już nigdzie indziej. To...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...brzdącowi do gustu, z tych samych składników przygotuj keks mięsno-warzywny. Do podstawowej masy dodaj jajko, ser mozzarella i odrobinę tymianku, a następnie zapiecz całość w podłużnej formie i podawaj na...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • W naszych sercach ciągle lato, ale za oknami, na talerzach i w najnowszym wydaniu magazynu PYSZNE już coraz bardziej jesiennie. Na pierwszy ogień wzięliśmy ziemniaki, z których jesteśmy dumni, jak Włosi z oliwek. Pieczemy je w ognisku, smażymy na patelni, gotujemy, trzemy na tarce, doprawiamy z pasją. Po deszczu idziemy na grzyby, a potem znowu pichcimy na potęgę: pizza, tagliatelle, zupa - wszystko okupione niemałym, choć przyjemnym wysiłkiem w postaci porannych wędrówek po lesie. Gdy dopada...

  • 28 maja to Światowy Dzień Hamburgera, w którym bezkarnie możemy się zajadać tymi jedynymi w swoim rodzaju kanapkami. Od dłuższego czasu triumfują w lokalach gastronomicznych, ciesząc się uznaniem starszych i młodszych. Trudno przejść obok nich obojętnie, bo urzekają bogactwem składników, fantazją podania, smakiem i efektem, jaki gwarantują - czujemy się po nich naprawdę spełnieni kulinarnie. O czym mowa? Oczywiście - o burgerach! Nic dziwnego, że i one mają swoje święto! Proponujemy jednak...

  • W czerwcowych PYSZNYCH jest pięknie i słodko, czyli jednym słowem - truskawkowo. Pieczemy truskawkowe ciasta, komponujemy truskawkowe desery, a także doprawiamy truskawkami… mięso, a co! W końcu to jedyny czas w roku, kiedy możemy się cieszyć tymi fantastycznymi owocami, więc staramy się wykorzystać go do ostatniej kropli... soku z truskawek ;-) Poza tym staramy się nie odlatywać zbyt daleko i pamiętamy o stałych punktach programu. Komponujemy szybkie i smaczne Menu na co dzień, pieczemy...