• Informacje na temat:

    kawowe koktaile

Przepisy na temat: kawowe koktaile
  • Ciasteczka kawowe

  • Bardzo dobre i tanie ciasto.

  • Ciasto kawowe, jak sam nazwa wskazuje idealne do porannej lub popołudniowej kawki. Druga sprawa to dodatki, z których składa się ciasto, a więc kawa również w środku ciasta i masy. Zapraszam na bloga.

  • Przepis na to fantastyczne ciasto kawowe dostałam od mojego kolegi z pracy Darka. Ciasto nie jest słodkie i nie jest wcale mdłe jakby się mogło wydawać po dodaniu do niego takiej ilości śmietany. Ciasto bardzo proste w wykonaniu, a smakuje wybornie i wygląda bajecznie. Z reszta aby się przekonać musicie je po prostu wypróbować.

  • Dla miłośników kawy pyszne kawowe cupcakes z kremem. Polecam!

  • BABECZKI KAWOWE

  • Delikatne ciasto kawowe.

  • Andrut kawowy

  • Delikatne ciasteczka kawowe, szybkie w przygotowaniu. Z porcji wychodzi ok. 30szt. Przepis zaczerpnięty z blogu "Moje wypieki".

  • Kruche ciasteczka z masą kawową i delikatną nutką pomarańczy

Artykuły na temat: kawowe koktaile
  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto drugi przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 ml wody 125 ml mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) odrobina cukru pudru Krem kawowy: 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 łyżki kawy espresso 200g cukru pudru 30ml wody Pralina: 25g masła 220g drobnego cukru 100g orzechów (u mnie 50g pokrojonych orzechów...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy. Jej fani nie muszą ograniczać się jednie do picia tego ciemnego naparu, gdyż nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak zaserwować ją w nieco bardziej oryginalny sposób. Fot. 123RF Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i...

  • Targi w Karkowie oraz Akademia Espresso firmy PRIMULATOR zapraszają na najważniejszą kawową imprezę na południu Polski. Na zawody zapraszamy baristów, właścicieli kawiarni i wszystkich wielbicieli czarnego złota. Najlepsi bariści z całej Polski staną do walki o tytuł Krakowskiego Mistrza Latte Art. Latte art to sztuka malowania mlekiem na kawie. Polega ona na tym, że barista odpowiednio wlewając mleko z dzbanka do filiżanki tworzy na powierzchni napoju różne artystyczne wzory. Jest to...

  • Najlepsi bariści podkreślają, że świeżo palona kawa potrafi najpełniej oddać bogactwo smaku i aromatu kawowych ziaren. Fot. 123RF/PICSEL MK Cafe wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy poszukują wyjątkowych doznań smakowych otwiera Manufakturę świeżo palonej kawy i powołuje markę MK Cafe Fresh! W niewielkiej palarni, pod okiem najlepszych prażalników powstają cztery wyjątkowe mieszanki oraz pięć jednorodnych kaw ziarnistych. Wypalane w niewielkich porcjach, specjalnie na Twoje...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia został wybrany do konkursu i wygrywaj nagrody! Konkurs rozpoczyna się 16.07.2010 i trwa do 29.07.2010 r. 1. Znajdź przepis w Smakerze, którego fragment zdjęcia umieściliśmy na puzzlu. 2. Wyślij e-mailem na adres smaker@firma.interia.pl --> link do przepisu -->swoją opinię na temat przepisu -->nick Mamy do rozdania zestawy wspaniałych książek : Na upalnie dni przyda się książka Pyszne i zdrowe koktajle nie tylko owocowe zawierająca...

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy, a o poranku to niemal pozycja obowiązkowa. Warto wiedzieć, że możemy ją również wykorzystać w nieco mniej typowy sposób. Fot. 123RF/Picsel Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ciekawe, kawę uznaje...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja rodzi różne style,...

  • Włosi potrafią podawać espresso na różne sposoby. Na przykład espresso coretto pije się z odrobiną alkoholu. Według legend kawę wynaleźli etiopscy mnisi. Napój miał im pomóc przetrwać, długie, nocne modlitwy. Jednak historyczne przekazy mówią, że początki wykorzystywania kawy znajdujemy na Bliskim Wschodzie. Niemiecki podróżnik Leonard Rauwolf, podróżując po tamtejszych krajach zebrał ziarna kawy i sprowadził je do Europy. Smak kawy, tak go zachwycił, że dokładnie opisał związane z nią...