• Informacje na temat:

    kaszka z poppingu

Przepisy na temat: kaszka z poppingu
  • Sprawdzony przepis na "Kaszka bulgur"

  • pyszna waniliowa kaszka z malinkami mój syn za nia przepada :)

  • Jako wielbicielka kaszy manny w każdej postaci, postanowiłam trochę ją orzeźwić i dodać sok z cytryny, żeby wzmocnić kolor odrobiną kurkumy ... to był dobry pomysł, bardzo nam smakowało :-)

  • Mięsożercy i weganie, dziś pogodzę Was tym daniem :) Bezglutenowo dodatkowo! Za pół godziny obiad! :) Nie przepadam za mięsem, ale moi domownicy owszem, więc czasem staram się ich przekonać do bezmięsnego dania. Warto jeść dużo warzyw i mięsożercy pytaj skąd je brać zimą? A buraki są dostępne przez całą zimę.

  • Pyszna, nieco inna kaszka manna. (Wybaczcie, że nie mam foty, ale jakoś nie mam czasu robić, jako że ten deserek polecam również dla dzieci, załączam fotkę mojego Mareczka.) Pozdrawiam! :))

  • Przepis wart wypróbowania: "Owocowa kaszka manna"

  • Jagodowego szaleństwa ciąg dalszy. Szybki i prosty deserek, którym zajadała się w dzieciństwie moja mama. Ja go teraz jadłam pierwszy raz w życiu... Wy nie popełniajcie tego błędu i nie zwlekajcie tak długo ;)

  • zapachniało świętami :-) przepyszna, aromatyczna, sycąca kaszka. w sam raz na śniadanie, deser lub kolację. ponieważ kaszkę wolę na zimno, zabieram ją jako drugie śniadanie do pracy

  • Smaczny pomysł na "Kaszka ryżowa z gruszką"

  • Smaczny pomysł na "Kaszka manna z migdałami"

Artykuły na temat: kaszka z poppingu
  • Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. SKŁADNIKI - 1 szklanka jagód - 1 szklanka mleka - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki cukru - ¼ łyżeczki kardamonu PRZYGOTOWANIE Krok 1Jagody miksujemy na gładki mus. Krok 2Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu. Krok 3Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez...

  • Prezentujemy dawne receptury i współczesne smaki z książki „Kuchnia staropolska”, która właśnie ukazała się w wydawnictwie Buchmann. Jak kiedyś jadano i co na naszych stołach się zmieniło? Kuchnia staropolska była bogata i różnorodna. Wiele dań zaproponowanych w książce jest popularnych do dzisiaj, a inne - choć już zapomniane - wciąż mocno kuszą smakiem. „Kuchnia staropolska" zachęca do poszukiwania dawnych przepisów: potraw, które są zdrowe i przyrządzane z regionalnych produktów....

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Jeżeli myślisz, że fobie dotyczą tylko pająków czy zamkniętych pomieszczeń, to jesteś w błędzie. Mogą dotykać każdej sfery naszego życia, nawet kulinariów! Zobacz 8 nietypowych fobii związanych z jedzeniem. W nauce fobia definiowana jest, jako niekontrolowany i irracjonalny lęk przed czymś, co nie powinno stanowić dla nas żadnego zagrożenia. Taki nieuzasadniony niczym strach często uniemożliwia człowiekowi normalne funkcjonowanie w społeczeństwie. Lęk przed pająkami, zamkniętymi, ciasnymi...

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Rocznie z powodu powikłań umiera około 21 tysięcy z nich. Co 10. Polak nigdy nie badał poziomu glukozy we krwi. Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. Patrick Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań...

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...