• Informacje na temat:

    kaszanka z cebulka

Przepisy na temat: kaszanka z cebulka
  • Kaszanka z jabłkiem - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 200 g kaszanki - 1 sztuka; 1 kwaśne jabłko (antonówka, szara reneta); 1 cebula; kawałek czerwonej papryki; 2 ząbki czosnku; 30 ml oleju; majeranek, pieprz, sól.

  • Często spotykana na śląsku a mnie się zachciało trochę pogrillować w zimie.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Smażona kaszanka z cebulą, a do tego ogórek i chleb razowy. Szybko, tanio i pysznie!!!

  • Grill? Dlaczego nie!

    ...czy kukurydza wymagają wcześniejszego zapiekania w folii. Błyskawicznie, bo około 5 minut pieką się kabaczki, cukinia, pieczarki, bakłażany, cebulka, papryka. Przed wrzuceniem ich na ruszt, warto...

  • Pyszne połączenie kaszanki z jabłkiem.Polecam mimo,że na pewno kaszanka nie jest zdrowa,ale raz na jakiś czas można zjeść:)

  • Szybki i tani obiad

    Kaszanka z kapustą kiszoną Składniki na 4 porcje: - 2 średniej wielkości cebule, - 1 jabłko, - 20 g sklarowanego masła, - słoik kiszonej kapusty (850 ml), - 1/8 l bulionu (instant), - 4 ziarna...

  • Bardzo smaczna biała kaszanka na mięsie wieprzowym, z kaczki, wątróbkach indyczych z dodatkiem pasty z suszonych pomidorów i papryczek chili. Bardzo smakuje jako zimna przystawka.

  • Smaczny pomysł na "Pyszna kaszanka z jabłkami i cebulką"

  • Kolejne danie mojego męża.

Artykuły na temat: kaszanka z cebulka
  • Dlaczego włos się głowy nie trzyma

    Kiedy w sposób zauważalny zaczynają wypadać nam włosy, rodzi to niepokój i pytanie: dlaczego tak się dzieje? Boimy się nie tylko o swoją urodę, ale też o zdrowie.

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Dania z grilla. Łosoś z dodatkami

    ...), - 1 młoda cebulka razem z zieloną częścią (20g), - 1 łyżka oliwy z oliwek (10g), - ½ pomarańczy (75g), - 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty lub bazylii (5g). - szczypta soli...

  • Pani Katarzyna, którą w serwisie znacie pod pseudonimem Futka, jest laureatką trzeciej edycji wielkiego, urodzinowego konkursu Smakera. Zadaliśmy jej kilka pytań, abyście mogli poznać ją lepiej. Pani Katarzyna z zawodu jest psychologiem i trenerem personalnym, oprócz sportu i aktywnego wypoczynku, kocha gotowanie. Właśnie ta ostatnia pasja, skłoniła Futkę - w kwietniu 2013 roku - do dołączenia do grona użytkowników Smakera . Od tamtej pory zaskakuje nas wspaniałymi przepisami, które nie tylko...

  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    Zaletą proponowanego przepisu jest duża wartość odżywcza i akceptowalna kaloryczność. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak go przyrządzić, aby posiłek był urozmaicony i zdrowy.

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    Choć znane od dawna potrawy i napoje zawsze łechcą nasze podniebienia, w końcu przychodzi czas, gdy mamy ochotę na odrobinę urozmaicenia. W jaki sposób dodać trochę magii do codziennych smaków?

  • Jak zbierać grzyby? Jak powinniśmy je smażyć i mrozić? Ciekawostki o tzw. „darach lasu” zdradza znany i ceniony kucharz - Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni. Fot. 123RF/Picsel Uwielbiam polską tradycję jesiennego zbierania grzybów. Grzyby zbierać możemy już na przełomie czerwca i lipca - w tym roku na Warmii mieliśmy prawdziwe zatrzęsienie koźlarzy, które lokalni grzybiarze nazywają osakami" - mówi Pascal. „Sam nie wiem co sprawia mi większą przyjemność - chodzenie po lesie...

  • Ryba po prowansalsku

    ...podgrzac okolo 5 minut. do tego na przystawke, wtsep mielismy melona, na deser jogurty i winogrona. Na kolacje za to dzis purée z ziemniakow i kaszanka pieczona z jablkami... moje dziecko uwielbia taka...

  • Konkurs trwa! Zobacz przepisy, które zostaną wykonane przez uczestników w II półfinale. Który z przepisów zachwycił Cię najbardziej? Oceń! Ewelina Kittner Danie główne Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami Krótki opis: Moja propozycja na obiad to gulasz wołowy z aromatycznymi suszonymi pomidorami. Mięso długo duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne. Znakomicie pasuje z kaszą gryczaną. Gorąco polecam.   Składniki - 400-500g mięsa wołowego na gulasz - 1 cebula...