• Informacje na temat:

    kaszanka stary

Przepisy na temat: kaszanka stary
Artykuły na temat: kaszanka stary
  • Wakacyjne SOS: Gdy zastrajkuje żołądek!

    Latem łatwo o jedzeniowe "wpadki". Co robić, gdy zaszkodzi ci lód, ciastko czy kiełbaska z grilla?

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Nie ma takiego miasta

    ..., inaczej w Londynie nie padałby deszcz. A skąd się biorą w mieście dzieci? Krajobraz trochę się zmienił. Jechali wzdłuż starych doków, mijali wielkie kompleksy przemysłowe i nieduże ceglane baraki, w których(...) po twojej stronie. Pas startowy jest w starych dokach. Tutaj przylatują z Niemiec ci wszyscy, którzy doprowadzili do credit crunch, a teraz mają nas z niego wyciągnąć. - Oni nie muszą znikąd...

  • Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Wiosna i lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że rozpoczął się sezon grillowy! Fot. materiały prasowe Zastanawiacie się, co wrzucić na ruszt? A może znudziły się Wam standardowe dania? Wystarczy dodać kilka produktów do menu, aby zwykłe spotkania przy grillu przeistoczyły się w odkrywanie nowych, pysznych smaków!Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią...

  • Wygraj z anemią i odzyskaj siły

    Jesteś kobietą w kwiecie wieku, więc powinnaś tryskać energią. Nie jest tak? Więc może masz anemię.

  • Już jutro startuje V EFS! Serdecznie zapraszamy mieszkanców Lublina i okolic! Fot. 123RF/Picsel V EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU w LublinieProgram CZWARTEK - 5.09.2013 10.00-15.00 - Smaki Kozłówki, Centrum Promocji Województwa Lubelskiego15.00 - Rozpoczęcie Jarmarku św. Jacka oraz Zielonego Targu na Błoniach18.00 - Uroczyste otwarcie Festiwalu Smaku połączone z wernisażem wystawy „Natura i harmonia", Muzeum Lubelskie19.00 - Wernisaż wystawy „Prawosławie przez dziurkę. Wystawa Fotografii otworkowej...

  • Święta na końcu świata

    Są miejsca, gdzie Boże Narodzenie obchodzi się inaczej niż w Polsce. Są też takie, gdzie nikt o tym święcie nie słyszał. Najwięcej o takich miejscach wiedzą znane podróżniczki - Martyna Wojciechowska i Beata Pawlikowska.

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Jeśli kiedykolwiek zobaczycie w menu te drinki, miejcie się na baczności! Są niesłychanie niebezpieczne. 1. Płonące shoty Noszą różne nazwy: B-52, Electric Banana, Flaming Lamborghini itp. Chociaż różnią się składnikami, zawsze otrzymamy drinka, który tuż przed podaniem zostanie podpalony. Jest to niezwykle efektowne, ale także bardzo niebezpieczne. Przed wypiciem takiego koktajlu, bezwzględnie poczekajcie aż ogień zgaśnie. Wypijając płonącego drinka, ryzykujecie poparzenie organów...

  • Konkurs trwa! Zobacz przepisy, które zostaną wykonane przez uczestników w II półfinale. Który z przepisów zachwycił Cię najbardziej? Oceń! Ewelina Kittner Danie główne Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami Krótki opis: Moja propozycja na obiad to gulasz wołowy z aromatycznymi suszonymi pomidorami. Mięso długo duszone na wolnym ogniu staje się niewiarygodnie miękkie i smaczne. Znakomicie pasuje z kaszą gryczaną. Gorąco polecam.   Składniki - 400-500g mięsa wołowego na gulasz - 1 cebula...