• Informacje na temat:

    kaszanka smażona z cebulą i jabłkiem

Przepisy na temat: kaszanka smażona z cebulą i jabłkiem
  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    Znakomite jako dodatek do mięs i wędlin albo jako samodzielne danie.

  • Proste (prostackie?) żarcie dla niedbających o linię.

  • Szybki i tani obiad

    Kaszanka z kapustą kiszoną Składniki na 4 porcje: - 2 średniej wielkości cebule, - 1 jabłko, - 20 g sklarowanego masła, - słoik kiszonej kapusty (850 ml), - 1/8 l bulionu (instant), - 4 ziarna(...) i jabłka. Kaszankę, przesmażoną cebulę z jabłkiem wykładać na kapustę i dekorować pietruszką. Można podawać ze słonymi precelkami. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal...

  • Pyszne połączenie kaszanki z jabłkiem.Polecam mimo,że na pewno kaszanka nie jest zdrowa,ale raz na jakiś czas można zjeść:)

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem(...) oddzielnej patelni usmaż na złoty kolor cebule pokrojone w krążki. • Kaszankę podawaj obłożoną usmażoną cebulą wraz z gorącymi, upieczonymi jabłkami z żurawiną. Danie serwuj udekorowane natką...

  • Kaszanka na inny sposób.

  • Biała kaszanka smażona, podana z warzywną sałatką. Polecam.

  • Wypróbowany przepis na "Kaszanka z jabłkiem"

  • Trudno mi przekonać się do kaszanki w jakiejkolwiek formie, ale ta bardzo mi smakuje, zwłaszcza położona na świeżej bułce. Zapraszam po przepis na to proste, zdecydowanie NIE dietetyczne danie. ;-)

  • Najlepsza z grilla

Artykuły na temat: kaszanka smażona z cebulą i jabłkiem
  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...leżało na blacie przez cały miesiąc, nie zmieniając się ani na jotę, aż je wyrzuciłem). Tradycyjne polskie dania podawane z jabłkami to przede wszystkim pieczona kaczka, gęś, rzadziej schab, kaszanka(...) pokrojony boczek. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy boczek się zrumieni, wyjmujemy go wraz z cebulą i czosnkiem i osączamy na papierowych ręcznikach. 2. Do garnka wkładamy perliczkę natartą od...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...zamiast z boczkiem i tłuszczem. Nadzienie daje nieskończone możliwości, mogą nim być wszystkie rodzaje mięsa, warzyw, kasz, serów. Jadłam pierogi z kaszanką i jabłkiem albo typowo świąteczne z rybą...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Smakołyki z gryki

    .... Przesmaż ją razem z pokrojoną w kostkę wędzoną słoniną. Połowę smażonej słoniny z cebulą odstaw, pozostałą wraz z kaszą i serem przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Powstałą masę przypraw papryką(...) z ziemniakami z wody oraz świeżymi pomidorami z cebulą. Znakomicie smakują też serwowane z dodatkiem gęstej kwaśnej śmietany. Nie nakładaj jej bezpośrednio na gorące kotlety, lecz osobno. Możesz też śmietanę...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • "Pierogi z pieca" wygrały na Mazowszu

    Pierwszym daniem, które zakwalifikowało się do finału konkursu "Polskie danie dla Europy" zostały "Pierogi z pieca" autorstwa Pani Magdaleny Wenzel z Warszawy.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przygotować, aby była zdrowa i smaczna? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe, tysiące lat temu, Egipcjanie wykorzystywali...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...