• Informacje na temat:

    kasza kuskus z jabłkami

Przepisy na temat: kasza kuskus z jabłkami
  • Zupy z kaszą

    Brokułowo-cukinowa z kuskusem Sposób przygotowania 1. Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz i pokrój na duże kawałki. Mięso umyj, włóż do garnka. Zalej 6 szkl(...) przecedź. Brokuł i cukinie oczyść. Brokuł podziel na małe różyczki, a cukinie potnij w kostkę. Warzywa wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 5 minut. Potem wsyp kaszkę kuskus. Gotuj razem przez kolejne 5 minut...

  • Dla wielbicieli kaszy kuskus !

  • ...danie podajemy z dzikim ryżem lub kaszą kuskus. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do...

  • Wypróbowany przepis na "Kasza kuskus z kolorowymi warzywami"

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • kasza, której przygotowanie zajmie mi chwilunię, podobnie jak jej odgrzanie w mikrofalówce zakładowej

  • Sprawdzony przepis na "Kasza kuskus ze szparagami"

  • Pyszne, kolorowe i pełne śródziemnomorskiego smaku danie.Ostrzejsze smaki złagodzone przez delikatny kuskus.Smak naprawdę mnie zaskoczył.Dla mnie poezja:)

  • Wspaniałe danie dla dzieci.

Artykuły na temat: kasza kuskus z jabłkami
  • Kasza reaktywacja

    Wraz z modą na zdrowe odżywianie wraca zainteresowanie kaszami. Poza łatwo przyswajalnym białkiem roślinnym i błonnikiem zawierają też mnóstwo witamin i mikroelementów.

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Kipi kasza...

    .... I równie łatwo oraz szybko można ją przygotować. Kuskus wystarczy po prostu zalać wrzątkiem i poczekać około 5 minut, aż spęcznieje. Kasza ta zawiera spore ilości glutenu, więc można podać ją malcowi po(...) się dopasować do wieku dziecka oraz do jego upodobań smakowych. Sprawdź, jakie właściwości mają poszczególne kaszki. Jaglana To najbardziej polecana dla dzieci kasza. Ze względu na to, że nie...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Figura jabłko: Zasady diety

    ...(z wyjątkiem kuskusu). Nie jedz ich po godz. 17. Uważaj na cukier Odstaw wszelkie rodzaje cukru poza naturalnymi słodzikami: ksylitolem, cukrem ze stewii oraz erytrolem. Nie jedz produktów...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym bólom głowy?

    Śniadanie Kuskus z awokado, natką, pomidorem, oliwą, woda z cytryną albo racuchy z mlekiem migdałowym, jabłkami i cynamonem, herbata. Drugie śniadanie Kromka razowca z łososiem wędzonym, jajkiem, szczypiorkiem, herbata albo omlet z dwóch jaj z natką, ogórek, herbata.  Obiad  Zupa wiosenna, gulasz z kurczaka, papryki i brokułów, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot albo zupa marchewkowa...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...