• Informacje na temat:

    kasza jęczmienna tuńczyk pomidory

Przepisy na temat: kasza jęczmienna tuńczyk pomidory
Artykuły na temat: kasza jęczmienna tuńczyk pomidory
  • Zielono mi! nadal... czyli salatka z kasza

    ...i solimy. Cala woda musi sie wchlonac. Jajka rozgniatamy widelcem na "mimosa". Reszte skladnikow kroimi... papryke mozna obrac ze skorki, pomidory tez ale to jak kto lubi... calosc laczymy...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Natura kontra gościec

    ...przynajmniej 2-3 razy w tygodniu po 10-12 dag. Najlepsze: łosoś, tuńczyk, sardynki, śledź, makrela. Warzywa i owoce. Są źródłem antyoksydantów wspierających odporność. W codziennym menu powinno...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...bogate w węglowodany złożone (brązowy ryż, kasza jęczmienna, komosa ryżowa), owoce i warzywa. Do tego umiarkowane ilości białka (gotowane mięso i ryby). Zero tłuszczu, nawet do smażenia! Obowiązkowo(...)), umiarkowane ilości nierafinowanych węglowodanów (owsianka, kasza jęczmienna, komosa ryżowa, dziki lub brązowy ryż), zielone warzywa i owoce o niskim indeksie glikemicznym (maliny, jagody, grejpfrut...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ..., wyjmuj łyżką cedzakową, gdy zaczną wypływać na wierzch. Zjedz z porcją tartej marchewki. Sałatka z tuńczyka ● puszka tuńczyka w kawałkach z wody ● puszka czerwonej fasoli ● 2 ogórki kiszone ● natka ● łyżka oliwy ● sól ● pieprz Tuńczyka i fasolkę odsącz z zalewy. Fasolkę opłucz. Ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj z przyprawami, natką i oliwą. Spaghetti po bolońsku ● 100 g makaronu...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ...długo dojrzewające (np. sery pleśniowe), fermentowane (np. kefir, jogurt naturalny, maślanka, kwaśne mleko, kiszone ogórki i kapusta), konserwowane (np. ogórki konserwowe, tuńczyk z puszki, keczup), twarde sery (np. żółte), z owoców - ananasy, banany, cytrusy, maliny, śliwki, truskawki, wiśnie, z warzyw - bakłażan, dynia, pomidory, szpinak, a także wędzone i marynowane ryby, owoce morza oraz...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...