• Informacje na temat:

    kasza jaglana papryka cukinia czosnek cebula sos sojowy rozmaryn

Przepisy na temat: kasza jaglana papryka cukinia czosnek cebula sos sojowy rozmaryn
  • Kasza jaglana z warzywami

    Składniki: - szklanka kaszy jaglanej, - 2 różnokolorowe papryki, - mala cukinia, - duża cebula, - 3 łyżki oleju, - 3 ząbki czosnku, - sos sojowy, - rozmaryn, - pieprz i sól Przygotowanie(...) podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Odżywcze i smaczne danie :)

  • Co kryje w sobie kasza jaglana?

    ...), 2 papryki, mała cukinia, duża cebula, puszka kukurydzy, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, sos sojowy, rozmaryn, sól, pieprz. Kaszę sparz i odsącz. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w paski(...) pieprzem, rozmarynem i sosem sojowym. Następnie przykryj i trzymaj na płytce około 8 minut. Podawaj na ciepło. Smacznego!

  • do bogatych właściwości kaszy jaglanej nie muszę nikogo przekonywać, tym razem z dodatkiem aromatycznych warzyw. Polecam

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    ...  młoda cukinia 2 bułki pełnoziarniste Składniki na sos ziołowy: 300 g jogurtu greckiego posiekana pietruszka, koperek i  szczypiorek 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól(...)  Przygotowanie: 1. W osolonej wodzie gotujemy kasze jaglaną, według przepisu na opakowaniu. 2. Do miski przekładamy pastę z bakłażana, ugotowaną kaszę jaglaną, parmezan, jajko, sos sojowy, łyżkę papryki...

  • Zdrowy i smaczny dodatek do mięsa lub danie samodzielne dla miłośników kaszy jaglanej

  • bardzo lubię to danie, jest lekkie i kremowe

  • Kasza jaglana z cukinią

  • Troche orientalnie

  • fajna i smaczna alternatywa mięsa dla wegetarian i nie tylko

Artykuły na temat: kasza jaglana papryka cukinia czosnek cebula sos sojowy rozmaryn
  • Jaglane oczyszczanie

    Korzyści dla zdrowia i figury Kasza jaglana należy do najbardziej lekkostrawnych produktów zbożowych. 1. Polecana w chorobach: Trzustki, wątroby, żołądka, jelit i nerek. Ma też leczniczy wpływ na(...), kawę, napoje smakowe i z kofeiną; cukry: biały, brązowy i inne; dodatki: keczup, sos sojowy. Przykładowe dania Oto przepisy opracowane przez autora kuracji, Marka Zarembę. Sama możesz zdecydować...

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...

  • Duszone warzywa z kaszą jaglaną

    ...°C. W tym czasie na pozostałym oleju podsmaż krótko posiekany czosnek. Dodaj po chwili cukinię oraz paprykę. Duś warzywa aż staną się miękkie, ale wciąż będą jędrne (5-7 min). Dopraw je jeszcze na patelni sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Na półmisek wyłóż najpierw kaszę, potem gorące warzywa z patelni i od razu podawaj.

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...

  • Co kryje w sobie kasza jaglana?

    ...wypiekach. Przepis na kaszę jaglaną z warzywami Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej Bio Raj, 2 papryki, mała cukinia, duża cebula, puszka kukurydzy, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, sos sojowy(...) się przezroczyste i miękkie, ale zachowają jędrność. Wówczas wymieszaj je z kukurydzą i kaszą, dopraw pieprzem, rozmarynem i sosem sojowym. Następnie przykryj i trzymaj na płytce około 8 minut. Podawaj...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Kasza jaglana z warzywami

    ...podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. Podawać z kaszą.

  • Jaglany Detoks Marka Zaremby w przeciągu kilku dni stał się bestsellerem wśród tysięcy osób, które zmieniły nie tylko swój sposób odżywania, ale i całe swoje życie. Teraz czas na Jaglany Detoks. Kolejny krok. Dlaczego? Książka ta ma niesamowitą moc, a wszystko to zasługa kaszy jaglanej - pomaga schudnąć, oczyścić organizm, pozbyć się alergii pokarmowych, zmęczenia i infekcji. Pomaga żyć! Detoks czas zacząć! Z tej książki dowiesz się: -jak przeprowadzić detoks i co jeść po detoksie -jak...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...