• Informacje na temat:

    kasia babka trójkolorowa

Przepisy na temat: kasia babka trójkolorowa
  • Przedstawiam przepis na babkę trzy w jednym:). Ma w sobie trzy smaki: kokos, kakao i mak. Efektownie wygląda i równie dobrze smakuje.

  • Pyszna babka świąteczna. Nowy sposób przygotowania zachwyci nawet najbardziej zatwardziałych, przyzwyczajonych do babcinych przepisów.

  • Sprawdzony przepis na "Trójkolorowa zapiekanka"

  • Sprawdzony przepis na "Trójkolorowa sałatka"

  • Wypróbowany przepis na "Trójkolorowa terrina"

  • Sałatka to efekt wyjadania resztek...

  • Taką babkę upiekłam na święta wielkanocne. Niestety przepis dodaję dopiero dzisiaj ponieważ od świąt mam zwariowany czas

  • Przepis na tą babkę dostałam od znajomej Ani – lecz lekko go zmodyfikowałam ????

  • pyszna, bardzo łatwa w przygotowaniu, orzeźwiająca, na Wielkanoc i nie tylko :-)

  • Babeczka trochę czasochłonna ale ten smak i zapach pomarańczy zostaje na długo w pamięci...

Artykuły na temat: kasia babka trójkolorowa
  • Kuchnia polska to jest to! Od kilku lat odkrywamy ją na nowo, szukamy niecodziennych smaków i potrafimy je docenić. Coraz więcej Polaków zamiast zwyczajnego schabowego woli widzieć na talerzu gęś czy dziczyznę, woli jeść mniej, a wykwintniej, zaskakująco i interesująco, ale nadal po polsku. „Zapomnijcie o staromodnym i ciężkim jedzeniu z kraju niedostatku. Ćwierć wieku po upadku komunizmu Polska ma silną gospodarkę, a jej kuchnia jest znacznie lżejsza" - tak rozpoczął swój artykuł słynny...

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...

  • Weekend to idealny czas na pieczenie ciast. Macie ochotę na klasyczne wypieki, a może wolelibyście spróbować czegoś nowego? Mamy dla was kilka ciekawych propozycji. Już od samego patrzenia na te ciasta można zrobić się głodnym. Co bardzo ważne, ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wyjątkowych zdolności cukierniczych. Wystarczą dobre chęci i trochę zapału. Który z tych przepisów wypróbujecie jako pierwszy?   1. Łaciata babka kawowo-waniliowa Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby...

  • 26 maja to wyjątkowa data, która wymaga odpowiedniej oprawy. To właśnie tego dnia swoje święto obchodzą nasze ukochane Mamy. Fot. 123RF/Picsel Idealnym prezentem, który pomoże nam wyrazić całą naszą miłość i wdzięczność względem mam, może być własnoręcznie przygotowane ciasto lub tort. W takiej słodkiej atmosferze dzień ten stanie się jeszcze piękniejszy! Królewski tort W każdym domu Mama odgrywa wyjątkową rolę - i zasługuje na wyjątkowe traktowanie. By wywołać na jej twarzy uśmiech,...

  • Czwartą polską edycję kulinarnego show wygrała architektka z Wrocławia. Tutaj zerują się wszystkie dotychczasowe osiągnięcia i liczy się tylko ostateczna rozgrywka. Kasia pokazała niesamowite wyczucie, jeśli chodzi o przygotowanie kompozycji całego menu. Uszyła na miarę wszystkie dania, zadbała o talerze, estetykę - bardzo ważną we współczesnym gotowaniu - podsumował finałowe dania Kasi Wojciech Modest Amaro. - Brawo Kasia! Pierwszy TOP CHEF kobieta :-). Radość podwójna, Kasia jest w ciąży!...

  • 21 maja 2017 r. to wyjątkowa data, którą każdy miłośnik słodkości powinien zapisać w swoim kalendarzu. To właśnie tego dnia obchodzony jest… Światowy Dzień Pieczenia! Kochasz, tęsknisz, a może dziękujesz? Światowy Dzień Pieczenia stanowi doskonałą okazję do tego, by wyrazić swoje uczucia nie tylko za pomocą słów. Oto kilka sprawdzonych przepisów, za pomocą których obdarować możesz swoich najbliższych. 21 maja - upiecz bliskim radość!   1. Rozpieszczaj! Czyli czekoladowe smakołyki dla całej...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Znamy już trzech lureatów, którzy otrzymają na własność wspaniałego robota planetarnego firmy Philips. Bardzo dziękujemy za nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród wszystkich odpowiedzi mogliśmy wybrać tylko trzy. Mamy zaszczyt przedstawić zwycięzców, którzy będą mogli cieszyć się fantastycznymi możliwościami, jakie oferuje planetarny robot kuchenny firmy Philips. Oto oni i ich opinie: Opinia Pani Anety Majchrzak, Wrocław Szanowni Państwo,od 10 dni jestem bardzo, bardzo szczęśliwą posiadaczką...