• Informacje na temat:

    karp marynowany w winie

Przepisy na temat: karp marynowany w winie
  • Składniki: 1,2 kg filetów z karpia, 2 cebule, łyżka pasty pomidorowej, łyżka mąki, 2 łyżeczki papryki w proszku, 4 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, liść bobkowy, szklanka białego wina, sól. Przygotowanie: Filety z karpia posolić i opanierować w mące wymieszanej z papryką. Na patelni rozgrzać połowę oleju, obsmażyć filety ze wszystkich stron, wyjąć i przełożyć do żaroodpornego naczynia...

  • Marynowany najlepszy.

  • O :) może nie na czasie ,ale tak przygotowany karp po prostu rozpływa się w ustach. Propozycja kuchni francuskiej sprawdzi się nie tylko od święta.

  • Wypróbowany przepis na "Karp marynowany"

  • Śledzie mają zdecydowanie mocną grupę swoich zwolenników, podobnie jak przeciwników. W sklepach występują w różnych postaciach: od marynowanych zaczynając, w oleju, pomidorach itp. Ja dziś prezentuje łatwy sposób na pyszne śledzie marynowane w occie. Polecam

  • Świetna propozycja na danie karpia

  • Karp podany w oryginalny sposób

  • Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego łososia marynowanego w białym winie, przygotowywanego w papilotach na parze. Nuta winna, idealnie łączy się ze smakiem świeżego kopru i masła.

  • Propozycja na delikatnego, smażonego łososia marynowanego w miodzie i białym winie, który będzie idealną propozycją na smakowity i pożywny obiad :)

  • Propozycja na aromatycznego i delikatnego łososia marynowanego w miodzie i czerwonym winie, podawanego ze słupkami warzywnymi skąpanymi w słodkim sosie sojowym. Całość dopełniają ziarna słonecznika i świeży szczypiorek.

Artykuły na temat: karp marynowany w winie
  • 29 najlepszych przepisów na karpia

    Karp pojawia się na wigilijnym stole co roku, ale nie zawsze musi mieć ten sam smak. Jeżeli chcesz przygotować nowe, zaskakujące potrawy z tej pysznej ryby i poszukujesz inspiracji, mamy dla ciebie świąteczny poradnik - 29 doskonałych przepisów na karpia.

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Smażony, pieczony, gotowany, w galarecie - zajmuje pokaźną część wigilijnego stołu. Bez niego nie wyobrażamy sobie świąt. Czym może nas zaskoczyć świąteczny karp? Zaletą karpia jest jego odporność na nawet bardzo trudne warunki - zanieczyszczenia, karma słabej jakości czy odpadki nie zwiększą śmiertelności ani nie spowolnią rośnięcia. W związku z tym, w niektórych najtańszych, masowych hodowlach ryby...

  • 29 najlepszych przepisów na karpia

    Karp pojawia się na wigilijnym stole co roku, ale nie zawsze musi mieć ten sam smak. Jeżeli chcesz przygotować nowe, zaskakujące potrawy z tej pysznej ryby i poszukujesz inspiracji, mamy dla ciebie świąteczny poradnik - 29 doskonałych przepisów na karpia.

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...

  • Jak nie przytyć w święta?

    Rodzinne spotkania, prezenty i... ucztowanie. Święta są wyjątkowe! Również ze względu na potrawy, które jemy ten jedyny raz w roku. Kutia, smażony karp, strucla z makiem - uwielbiamy je, ale to(...). Kolejność ma znaczenie. Po barszczu przejdź od dań bogatych w białko i o niskiej zawartości tłuszczu (np. karpia w galarecie), najlepiej wspomagając je warzywami, czyli w tym wypadku kapustą. Białko...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Smażony, pieczony, gotowany, w galarecie - zajmuje pokaźną część wigilijnego stołu. Bez niego po prostu nie wyobrażamy sobie świąt. Jak go przygotować, aby był naprawdę smaczny? Fot. 123RF/Picsel Świąteczna tradycja nakazuje, aby jednym spośród dwunastu wigilijnych dań był karp. Niestety, wiele osób nie przepada za tą rybą ze względu na jej specyficzny smak. Jak się okazuje, "mulistego" aromatu można...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...obciążają wątrobę. Jednak to, czy grillowanie będzie zdrowe, czy nie, w dużej mierze zależy od tego, co wrzucimy na ruszt i jak to przyrządzimy! Technika ma znaczenie Grill powinien być czysty, bez(...). pstrąg, leszcz, okoń, szczupak, karp. Kupujmy też kiełbasę drobiową , która jest mniej kaloryczna niż wieprzowa. Warto podczas zakupów sprawdzić skład kiełbasy. Dobra powinna zawierać co najmniej 70

  • 7 i 8 marca w Krakowie odbędzie się Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej organizowany przez sieć sklepów KONDRAT Wina Wybrane i jego krakowskie przedstawicielstwo. W czasie kursu będzie między innymi możliwość degustacji 20 różnych win oraz odbędą się warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Spotkanie poprowadzą doświadczeni sommelierzy i eksperci sieci sklepów KONDRAT Wina Wybrane. W czasie warsztatów będzie okazja, aby poznać regiony winiarskie, tajniki łączenia wina z potrawami, a także...

  • O mężczyznach nic złego nie powiem

    ...karpia, zrobię to! Nie lubię karpia i już. Czy życie według własnego pomysłu, a nie planu wytyczonego przez innych jest niewłaściwe? Rozmawiała: Iwona Zgliczyńska SHOW 5/2013

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...