• Informacje na temat:

    karmelowy smerfowe

Przepisy na temat: karmelowy smerfowe
  • dzieci bardzo go lubią

  • Kajmak, karmel to nieodłączne elementy świątecznego mazurka. Ale czy sprawdzi się w serniku? Oczywiście. Sernik karmelowy to doskonała propozycja na nadchodzące święta Wielkanocne i jednocześnie ciekawa propozycja ciasta. Otóż to ciasto łączy w sobie intrygujące smaki karmelu, sera oraz ciasta kruchego, a wszystko to zamknięte jest w niezwykłej formie sernika. Odkąd pierwszy raz sięgnęłam po Sernik karmelowy to nie mogłam przestać się nim zajadać. Przepis jest wyjątkowo prosty co sprawia, iż...

  • Słodki jak miodek domowy sos karmelowy. Wystarczą trzy składniki: słodka śmietanka, ciemny cukier muscovado oraz szczypta soli by cieszyć się jego słodkim, karmelowym i lekko miodowym smakiem. Ten sos jest idealnym dodatkiem do lodów, kawy oraz innych deserów.

  • Tym razem dwukolorowy sernik na spodzie ciasteczkowym polany sosem karmelowym. Niebo w gębie :)

  • Albo też sernik kajmakowy, bo w masie obok twarogu jest masa kajmakowa. Na spodzie orzechowo-biszkoptowym.

  • Słodki dodatek do kanapek, naleśników lub deserów

  • Sprawdzony przepis na "Karmelowy sos"

  • Sprawdzony przepis na "Karmelowy mus"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort karmelowy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Karmelowy flan"

Artykuły na temat: karmelowy smerfowe
  • Która z dziewczyn otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków Bake Off Junior oraz 25 tysięcy złotych? Przed nami wielki finał pierwszej polskiej edycji "Bake Off Junior"! W ostatnim kulinarnym starciu zmierzą się Julia Kucharzewska, Małgorzata Kosior, Maria Deperas i Anna Zakrzewska. Na finalistki czekają dwa zadania, po których jurorzy Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś, wyłonią zwyciężczynię, która otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków Bake Off Junior oraz 25 tysięcy złotych! W pierwszej...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Poznajcie uczestników, którzy zawalczą o miano Polskiego Mistrza Wypieków „Bake Off Junior" i 25 tysięcy złotych. Małgorzata Kosior, 12 lat, Ząbki Zaczęła piec, kiedy miała 9 lat. Jest uczennicą szkoły podstawowej i szkoły muzycznej. Obok szlifowania kulinarnych umiejętności jej największą pasją są: gra na fortepianie, taniec i aktorstwo. Jej specjalnością jest szarlotka według przepisu przekazywanego w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie oraz tiramisu według receptury stworzonej przez jej...

  • Wyłoniliśmy laureatów konkursu, w którym można było wygrać kosze ze wspaniałymi smakołykami wprost z Delikatesów 13. Zobaczcie jakie odpowiedzi nagrodziliśmy. Zwycięzcom konkursu serdecznie gratulujemy, a wszystkim, którzy przesłali do nas odpowiedzi ogromnie dziękujemy. Kosze ze smakołykami z Delikatesów 13 powędrują do: Pani Marzeny "Dla mnie najwspanialszym, świątecznym smakołykiem jest gotowany sernik. Do jego zrobienia kupuję twaróg zawsze ten sam i "jedyny". Od jakiegoś czasu zamiast...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Z Nowym Jorkiem zdecydowanie kojarzy nam się bajgiel z serem oraz karmelowa latte. Jakie kulinarnie skojarzenia mają zwycięzcy konkursu? Zobaczcie sami. Ogromnie dziękujemy za wszystkie przesłane na konkurs zgłoszenia. W waszych odpowiedziach królowały raczej szybkie dania typu hot-dog i burger. Jakoś nas to nie dziwi, w końcu Nowojorczycy żyją w ciągłym biegu. Książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu" powędrują do: Pani Magdy "Żółte taksówki i hot-dogi to pierwsza myśl jaka mi...

  • Jesienna edycja Restauran Week zbliża się wielkimi krokami. Nasza redakcja sprawdziła, co w czasie festiwalu swoim gościom zaproponuje krakowska restauracja Gąska. Najbliższa edycja Restaurant Week poświęcona jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. W dniach 20 - 31 października odbędzie się dziesiąta, jubileuszowa edycja festiwalu Restaurant Week, a rezerwacje już trwają. Szefowie kuchni ponad 400...

  • Jak nie dać się zwariować i nie wydać fortuny na święta? Przedstawiamy 5 propozycji na smaczne i niedrogie dania wielkanocne. Smażone jajka w skorupkach, pieczona biała kiełbasa, pascha to wszystko może zagościć na Twoim stole! Fot. 123RF/Picsel Podczas świąt Wielkiej Nocy nie może zabraknąć jajek. Zamieńmy jednak klasycznie przygotowane jajka z majonezem na jajka smażone w skorupkach. Jajka smażone w skorupkach Składniki na 6 porcji: - 6 jajek, - 4 suszone prawdziwki - 1 cebula, - 1/2...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...