• Informacje na temat:

    karkówka za szpinakie

Przepisy na temat: karkówka za szpinakie
  • Całkiem udana kombinacja;

  • mieszanka przypraw dodawana do wielu potraw krajach arabskich. Świetna jako marynata do mięs czy też ryb, można nią także posypać gotowane/ pieczone warzywa itd można ją dodawać dosłownie do wszystkiego ;)

  • Szybkie do zrobienia. Wszystko można przygotować wcześniej - jak przyjdą goście tylko wstawić i... za chwilę objadać się. Nie używać soli bo wystarczy tyle co jest w majonezie i keczupie.

  • Wypróbowany przepis na "Wiśniowa karkówka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekana karkówka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"

  • Aby grill był zdrowy i nietuczący trzeba przestrzegać kilku ważnych zasad. Po pierwsze grillujemy tylko mięsa (kiełbasy) surowe ewentualnie parzone Po drugie na dobę przed grillowaniem warto mięsa zamarynować w ziołach i oliwie, można trochę posolić, skład marynaty zależy od waszych upodobań. Po trzecie kładziemy mięso lub kiełbasę NIE na płomień, ale dopiero jak brykiet się przestaje palić i jest mocno rozżarzony. Po czwarte NIE kupujcie w markiecie gotowców na grilla, taniej i lepiej sami...

  • Delikatne i soczyste mięso na kanapki.

  • Coś innego niż tradycyjna karkówka, ale za to jakie pyszne!!!!!

Artykuły na temat: karkówka za szpinakie
  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu symbol dzieciństwa, domowej kuchni i domowego ogniska. Fot. 123RF/Picsel Zupa towarzyszy człowiekowi od czasów neandertalskich. Co ciekawe, człowiek prehistoryczny poznał jej smak zanim wynalazł garnek. Pierwsze zupy gotowano w skórzanych workach, do których wrzucano gorące kamienie. Gotowanie pozwoliło wykorzystać resztki oraz pozornie niejadalne...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne warstwy żółtym serem. Fritaty z kolei powstają...

  • Charakterystyczne zielone warzywa, przypominające kalafiory, zrobiły na naszych stołach imponującą karierę. Najpierw wyparły same kalafiory jako jarzynę do obiadu, by następnie rozgościć się w garnkach z zupą, w makaronach, misach sałatkowych... Gdzie jeszcze można je spotkać i za co je tak kochamy? Fot. 123RF/Picsel Brokuły to warzywa z rodziny kapustowatych, zwane także kapustą szparagową. Pochodzą z Cypru, a hodujemy je już od trzech tysięcy lat. Największą popularnością cieszyły się, i...

  • Włosi potrafią podawać espresso na różne sposoby. Na przykład espresso coretto pije się z odrobiną alkoholu. Fot. 123RF/Picsel Według legend kawę wynaleźli etiopscy mnisi. Napój miał im pomóc przetrwać, długie, nocne modlitwy. Jednak historyczne przekazy mówią, że początki wykorzystywania kawy znajdujemy na Bliskim Wschodzie. Niemiecki podróżnik Leonard Rauwolf, podróżując po tamtejszych krajach zebrał ziarna kawy i sprowadził je do Europy. Smak kawy, tak go zachwycił, że dokładnie opisał...

  • Tani i szybki obiad, to nie zawsze ruskie pierogi w barze mlecznym. Można zjeść równie tanio, a w domu i to bez zapasów weków od mamusi. Fot. 123RF/Picsel Wymyślanie obiadu z pustym żołądkiem, podczas przechadzania się po sklepie, nie jest najlepszym pomysłem. Zazwyczaj do koszyka wędrują przypadkowe produkty, na które właśnie nabieramy ochoty. Z reguły nie zwracamy uwagi na ceny, bo przecież się spieszymy, bo jesteśmy głodni, bo już chcemy do domu. Efektem są rachunki opiewające na kwotę...

  • Jak często zastanawiasz się, co przygotować na obiad, który będzie nie tylko smaczny, ale i tani? Nasze propozycje przepisów pomogą ci ugotować posiłek, za cenę niższą niż 10 złotych za porcję! Aby ugotować niedrogi obiad nie musimy od razu rezygnować z naszych ulubionych smaków, wystarczy, że podczas zakupów wykażemy się żelazną dyscypliną i do naszego koszyka zapakujemy tylko to, co później trafi na nasze talerze. Najlepiej jeśli wcześniej przygotujemy sobie kartkę ze wszystkimi składnikami...

  • Makaron, pizza, a może risotto? Zamiłowanie do przypraw, warzyw i parmezanu? Znakomite desery, jak Tiramisu i Panna cotta? Odpowiedz nam na pytanie konkursowe: za co cenisz kuchnie włoską, a być może staniesz się właścicielem dwóch fantastycznych książek od Wydawnictwa Jedność: Menu italiano. Na co dzień i od święta oraz Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy. Menu italiano. Na co dzień i od święta to znakomite przepisy na każdy dzień w roku, sekrety, które ułatwiają gotowanie oraz...

  • Kolendra to niezwykłe zioło. Wystarczy kilka listków aby zwykłe danie nabrało wyrazu i nieco egzotycznego charakteru. Jednak wyjątkowy smak to nie jedyna jej zaleta. Za co jeszcze powinniśmy ją cenić? O prozdrowotnym działaniu kolendry bardzo dobrze wiedzieli nawet nasi przodkowie. Ponoć stosowaną ją już w starożytności, jako doskonały środek na różnego rodzaju dolegliwości – począwszy od niestrawności, poprzez nieświeży oddech, a skończywszy na słabym libido. Obecnie, kolendra wróciła do...