• Informacje na temat:

    karkówka z pomidorami z piekarnika

Przepisy na temat: karkówka z pomidorami z piekarnika
  • Pikantna karkówka

    ...do piekarnika. 2. Przygotuj sos: pomidory umyj, ewentualnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, opłucz, posiekaj. Olej mocno rozgrzej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż, aż staną...

  • Karkówka marynowana w zalewie a potem pieczona w piekarniku to smaczne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno:)

  • Zagrajmy w pomidora

    ...faszerowane wołowiną Składniki: 5 pomidorów, 70 dag mielonej wołowiny (karkówka, antrykot), 2 żółtka, 1 cebula cukrowa, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki sosu worcester, szczypta suszonego imbiru(...). Tak przygotowanym mięsem faszeruj pomidory. Następnie przykryj je odciętymi wierzchołkami, skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 25 minut, aż pomidory się zrumienią...

  • Chcecie zachwycić gości na niedzielnym obiedzie? Nic prostszego! Wypróbuj mój przepis. Mięso jest zawsze mięciutkie, aromatyczne, a przede wszystkim soczyste. Mój mąż zawsze powtarza: "Jest to najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu", no cóż... może jest mało obiektywny :) Przekonajcie się więc sami. Prostota składników to sukces tej potrawy.

  • ...składniki w naczyniu żaroodpornym. Całość zalej śmietanką przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem. 4. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 45-50 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj...

  • Kombinacje czasem się udają...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...smaku). Przygotowane warzywa skrop przyprawioną oliwą, przemieszaj. Potem rozłóż je równomiernie na blasze przykrytej pergaminem. Oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej od(...) do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Mięso piecz przez 20 minut. Pod koniec pieczenia lekko oprósz solą i pieprzem. Gotowe kotlety, cebulkę oraz czosnek wyjmij na talerze. Masło utrzyj...

  • karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO!!!

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    .... Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

  • Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.

Artykuły na temat: karkówka z pomidorami z piekarnika
  • Pasztet idealny

    ..., udekorować kaparami.  W wersji na ciepło pasztet dobrze smakuje polany sosem do pieczeni, grzybowym lub przyrządzonym z brokułów. Tradycyjny, mięsny Warzywa i mięso (np. karkówka, łopatka(...) plastry cukinii i bakłażana z pomidorami. Przypraw je przyprawą włoską i dodaj czosnek. Zmiel wszystko na gładką masę z jajkami i zapiecz w temperaturze ok. 180° C. Mięso w pasztetach możesz zastąpić...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Uroki wsi

    ...na talerze. Z pozostałych składników przygotować jeszcze dwie porcje w taki sam sposób. Podawać z pokrojonymi pomidorami i ogórkami. Posypać skwarkami z szynki, startym serem i pokrojonym(...). Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w 175 st. C przez 1,5 godziny. 5 minut przed końcem zdjąć pokrywkę (można zrumienić używając funkcji grill). Posypać posiekaną natką...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...w pęczek. Zioła dodać do mięsa wraz z pomidorami i oliwkami. Przykryć i wstawić na 40 - 45 minut do piekarnika nagrzanego do 200 °C. Po podanym czasie wyjąć pęczek ziół. Mięso ponownie przyprawić do smaku(...), szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Fantazyjne pierogi

    ...żółtka. Pędzelkiem posmaruj każdy pierożek, a następnie ponakłuwaj lekko widelcem. Przed wstawieniem do piekarnika posyp pierożki rozmarynem i resztą orzeszków. Piecz 15-20 minut. Podawaj ciepłe(...). Posyp kminkiem. 4. Wstaw do piekarnika i piecz 30 min. Po wyjęciu z pieca odczekaj 15 min. Podawaj ciepłe do barszczu lub osobno jako przekąskę. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Fot. 123RF/Picsel Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne...