• Informacje na temat:

    karkówka z piekarnika z pieczarkami

Przepisy na temat: karkówka z piekarnika z pieczarkami
  • .... 3. W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę pieczarek. Przykryj mięsem. Na nim umieść cebulę wymieszaną z papryką. I przykryj pozostałymi pieczarkami. Śmietankę przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Zalej składniki w naczyniu żaroodpornym. Całość zalej śmietanką przyprawioną solą, pieprzem i majerankiem. 4. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj około 45-50 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj...

  • Karkówka marynowana w zalewie a potem pieczona w piekarniku to smaczne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno:)

  • Indyk w rękawie - Wiwi

    ...udziec z indyka bez kości (może być też karkówka bez kości lub kurczak); przyprawa do kurczaka...

  • Karkówka pieczona w piekarniku z grzybami i warzywami to bardzo pyszna propozycja na obiad. Wystarczy wszystkie składniki powrzucać do naczynia do zapiekania i obiad robi się sam. Takie danie można podać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, ryżem, makaronem, czy świeżym pieczywem, ja podałam właśnie ze świeżym pieczywem. Nawet nie wiecie jak było pysznie, aby się przekonać polecam Wam mój przepis. Dodam, że najlepszy jest chleb zanurzany w tym sosie...mniam. Zapraszam :)

  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    .... Piecz ok. 90 minut w 180°C. Boczek wyjmij z piekarnika, pokrój w plastry, gdy lekko ostygną.  Minipieczenie w szynce 1. Mięso opłucz, osusz, rozbij. Natrzyj solą i pieprzem. Pomidory...

  • Danie, które robię od lat i które uwielbiają moi goście. Wspaniale smakuje podane zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem. Będzie smakowała każdemu mięsożercy :)

  • Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.

  • Przepis na bardzo kruchą karkówkę. świetna na obiad lub nawet na przyjęcia.

  • Prosty i szybki sposób na pyszny obiad :-)

Artykuły na temat: karkówka z piekarnika z pieczarkami
  • Karkówka z kluskami śląskimi

    Przygotowanie: 1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. 2. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. 3. Natrzyj mięso solą, pieprzem, papryką...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Karkówka na ostro

    ...  Karkówkę pokrój w centymetrowe plastry. Lekko rozbij i obtocz w jajku oraz bułce tartej. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Potem zeszklij posiekane cebule i czosnek. Oddzielnie przesmaż pieczarki. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż cebulę, karkówkę i pieczarki. Całość zalej bulionem. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180°C do miękkości.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Pyszne z pieca

    Aby pieczeń zachowała soki, nie kroimy jej od razu po wyjęciu z piekarnika.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Walka z kilogramami wydaje się być trudna i nudna. Wcale nie musi tak być! Najważniejsza w odchudzaniu jest siła woli, ale także i pomysły na to, co jeść, żeby było zdrowo i niskokalorycznie. Pomidory to świetny sposób na linię, zdrowie i urodę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Pomidory w diecie Pomidory są idealnym warzywem dla odchudzających się. Zawierają w sobie aż 93 proc. wody. Oprócz tego, są bogate w błonnik, witaminy C, E, A, B i K. Pomidory to idealne źródło kwasu foliowego,...