• Informacje na temat:

    karkówka z jajkiem w środku

Przepisy na temat: karkówka z jajkiem w środku
Artykuły na temat: karkówka z jajkiem w środku
  • Są rzeczy, których nie jadam!

    ...nie czuć w tym ani odrobiny... Są też rzeczy, które udają inne. Masło, które jak masło jest opakowane, jak masło wygląda, a w środku... masła odrobina, a reszta to tłuszcze roślinne. Czy komuś(...) to po prostu niesmaczne. I... uwielbiane przez 90 procent moich rodaków. To karkówka. Tłusta, nudna, niezdrowa. Już niedługo wiosna, sezon grillowy, czyli sezon karkówki. Nie życzę smacznego...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Kluski polskie

    ...orzecha włoskie-go. Na środku każdej kluski zrób małe wgłębienie. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch. Podawaj z gulaszem. Ziemniaczane kładzione Składniki na 4 porcje(...) z mięsem Składniki na 16 sztuk: Na ciasto: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Na farsz: 35 dag mięsa wieprzowego, może to być np. łopatka lub karkówka, 1 średnia cebula, 1-2 łyżki...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Pieczone mielone

    ...posmaruj oliwą, wyłóż pergaminem i ciastem francuskim. Przełóż mięso połowę mięsa, na środku wzdłuż brytfanny połóż szpinak a na nim ułóż kolejno całe jajka i przykryj szpinakiem. Całość przykryj reszta mięsa i dokładnie ugładź. Zalep na górze brzegami ciasta francuskiego. Wierz posmaruj surowym jajkiem. Piecz od 50 minut w nagrzanym do 180 st. piekarniku. Pikantne talarki drobiowe Składniki: 80 dag...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Goście, goście!

    ...°C ok. 60 minut. Warzywa powinny być soczyste w środku. Cebule przekrój na pół, podsmaż na patelni tylko od środkowej strony. Gdy się zrumienią, włóż do piekarnika na 15 minut. W tym czasie umyte liście jarmużu wrzuć do osolonego wrzątku na 3 minuty. Wyjmij je i osusz. Upieczone warzywa podawaj na liściach jarmużu. Pieczona karkówka z polentą (dla 5 osób) Czas przygotowania: 3 godziny...

  • Jajko towarzyszyło ludzkości od najdawniejszych czasów. Symbolizowało początek, zarodek Wszechświata, chaos, Słońce, Ziemie, płodność, nieśmiertelność, powrót wiosny. Wiele kultur wytworzyło swój własny mit lub legendę związaną z jajkiem jako początkiem świata lub jakiem jako symbolem odrodzenia. Fot. 123RF/Picsel Jajko stanowiło również element dekoracyjny. Współcześnie ozdobione jaja święcimy w sobotę wielkanocną w kościołach, a w niedzielny poranek w wielu regionach Polski obdarowujemy...

  • Nie tylko marcepan

    ...kawałki drugiego blatu ciasta, na środku umieścić mały krążek (o średnicy 4 cm.). Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.  

  • Jajko jest jednym z najczęściej używanych w kuchni składników, dodajemy go do przygotowania niemal każdego z posiłków: ciast i deserów, dań głównych i sałatek. Jak sprawdzić czy jest świeże, aby nie zepsuć dania? Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcemy mieć pewność, że potrawy, które mamy zamiar przygotować dla naszych bliskich, będą smaczne, koniecznie powinniśmy zaopatrzyć się w świeże i dobre jakościowo produkty. W przypadku warzyw i owoców z łatwością jesteśmy w stanie stwierdzić, które są zdatne...