• Informacje na temat:

    karkówka w piwie przepis

Przepisy na temat: karkówka w piwie przepis
  • Lekkostrawne grillowanie

    ...poszerza się lista grillowanych pyszności, przybywa przepisów, a kunszt doceniają nawet laicy. Najważniejsze jest jednak to, że dania z grilla mogą być zdrowe. Zdrowa kuchnia barbecue Grillowanie to(...) mikroklimacie tworzy się swoisty sos. Tak przyrządzone jedzenie jest bardziej soczyste niż pieczone bezpośrednio na ruszcie. To idealny sposób przygotowywania ryb, owoców i warzyw. (ack) ZOBACZ PRZEPISY NA...

  • Smaczny pomysł na "Karkówka w piwie"

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...lub czosnkowym. Czas przygotowania 35 minut Jedna porcja zawiera 2730 kJ/652 kcal Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • W końcu skoki są prawda? Trzeba by je jakoś po męsku potraktować :))

  • Sezon grillowy trwa, Polacy grillują, ja też :) U mnie na ruszcie znowu wylądowała karkówka. Tym razem zrobiłam karkówkę w piwnej marynacie, która wyszła na prawdę smaczna. Do marynaty dodałam jedną ostrą papryczkę chili oraz czosnek, dzięki czemu smak karkówki maił wyczuwalną ostrą nutę. Aby karkówka była krucha warto mięso potrzymać w marynacie nawet i 12 godzin. Do tak przygotowanej karkówki zawsze robię jakąś lekką sałatkę.

  • Wypróbowany przepis na "Kiełbasa w piwie"

  • Wypróbowany przepis na "Kiełbasa w piwie"

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka w piwie"

  • Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina w piwie"

  • Wypróbowany przepis na "Golonka w piwie"

Artykuły na temat: karkówka w piwie przepis
  • Wieprzowina w piwie i ziemniaczane knedle

    Taki zupelnie nie "letni" obiad zaproponowalam dzisiaj mojej rodzinie, ale mialam wielka ochote na knedle. No a jak na knedle to i cos do knedli by sie zjadlo. Przepis na wieprzowine jest typowym przepisem z kuchni naszych sasiadow Czechow. Knedle sa wspolne nam, Czechom, Niemcom... A wiec wieprzowina na 4 duze porcje 1 kg karkowki, badz lopatki badz mieszanki schabu z ktoryms z wyzej...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Grill po polsku

    ...stworzona. Karkówka - krucha i aromatyczna. Pierś z kurczaka zanurzona w marynacie zyskuje na wartości. Białko w czystej postaci z minimalną ilością tłuszczu, zdrowe i dietetyczne. Warzywa, ryby, owoce(...) i z czystym sumieniem można wrzucić ją na ruszt. Drobiowa jest mniej kaloryczna niż wieprzowa.  169 znakomitych przepisów na potrawy z grilla! Na czym grillować? Węgiel jest niedrogi, szybko się...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest narażony na ataki choroby, jednak przy obecnej aurze układ odpornościowy człowieka pracuje bardzo intensywnie. Jak skutecznie (i przyjemnie) pokonać przeziębienie w jeden wieczór? Grzanym piwem! Do najzdrowszych metod walki z przeziębieniem należą te, które są przekazywane „ z pokolenia na pokolenie". Jednym z kulinarnych sposobów radzenia sobie...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja rodzi różne style,...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe półki piwami...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...