• Informacje na temat:

    karkówka smażona z patelni marynata

Przepisy na temat: karkówka smażona z patelni marynata
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    .... Włóż do lodówki na ok. 30 minut. W tym czasie czosnek obierz, potnij w cieniutkie plasterki. Zamarynowane kotlety obsmaż na patelni grillowej. Tłuszcz ze smażenia zachowaj. Steki przełóż do formy(...) przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na około 30 minut. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne racuchy. Smaż na rumiano (w sumie 15 minut). Gotowe racuchy ułóż...

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Obiad pachnący owocami

    Schabowe z kością ze słodko-pikantnymi jabłkami Sposób przygotowania 1. Na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Usmaż na niej kotlety, po 5 minut z każdej strony, tak aby były brązowe. Zdejmij je z patelni, przykryj, trzymaj w cieple.  2. Jabłka umyj i pokrój w różny sposób: w plastry, na ćwiartki, cząstki i połówki.  3. Ponownie rozgrzej patelnię z resztą oliwy, wrzuć jabłka i smaż je...

  • W zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe.

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...i płatkami chili. Tosty okrój ze skórki, resztę pieczywa potnij w kosteczkę. Na patelni stop resztę masła. Wrzuć kosteczki pieczywa, zrumień je ze wszystkich stron, mieszając. Gotową zupę rozlej do kokilek(...) w plasterki. Na kotletach rozłóż cebule z tymiankiem i octem. Włóż do lodówki na 30 minut. Potem zdejmij cebule, mięso obsmaż na patelni grillowej. Przełóż do formy. Obłóż cebulą oraz czosnkiem. Wstaw...

  • Smaczny pomysł na "Soczysta karkówka z patelni"

  • bardzo smaczne danie obiadowe

  • Niedrogie i niebanalne!!!

  • Wspaniała, aromatyczna i prosta w wykonaniu. Dużo zdrowsza niż smażona.

  • samczne może być smażone lub grilowane

Artykuły na temat: karkówka smażona z patelni marynata
  • Souvlaki z sosem tzatziki

    .... Dopraw solą. Dodaj starte ogórki (dobrze odsączone z wody). Wszystko wymieszaj, przykryj folią i włóż do lodówki. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Na patelni rozgrzej odrobinę marynaty. Souvlaki smaż po...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    ...w niezbyt dużą kostkę. Z umytej brukselki usuń wierzchnie liście i odetnij z niej twarde końce. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie bardzo gorący, zeszklij na(...) być miękka ale jędrna. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.Włóż mięso, smaż,aż się zrumieni. Przełóż je do miseczki i przykryj. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju i zeszklij cebulę...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • A na talerzu maj

    ...konsystencję. Dopraw do smaku pieprzem, dodaj zielony groszek, wymieszaj, przykryj garnek z ryżem (możesz owinąć go ręcznikiem, żeby risotto nie ostygło). Rozgrzej na patelni łyżkę masła, obsmaż marchewkę z obu stron. Następnie wrzuć na patelnię groszek cukrowy, smaż chwilę, powinien być ciepły. Podawaj risotto z ułożonymi na wierzchu warzywami i płatkami parmezanu. Zupa z młodej kapusty Dla...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Grillowa uczta

    Wyśmienite hamburgery Składniki na 5-6 sztuk: 50 dag mielonego mięsa wołowego, np. łopatka, karkówka, antrykot, 1 mała cebula, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy, olej do smażenia, sól, pieprz. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę zeszklij. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować. Marynata może być płynna - na bazie oliwy, wina, piwa, octu winnego. Mięso można skropić oliwą i natrzeć pastą ziołową albo musztardową. Jak dusić Przeznaczone do duszenia mięso można uprzednio...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...