• Informacje na temat:

    karkówka naczynie żaroodporne

Przepisy na temat: karkówka naczynie żaroodporne
  • Karkówka na słodko

    Choć najczęściej przygotowujemy ją na grillu, ta z piekarnika też może być pyszna.

  • Dla osób lubiących mięso z nutką słodyczy.Na podstawie przepisu z kuchni staropolskiej.

  • Doskonała z sałatką z pomidorów.

  • Pyszne domowe mięsko:) Doskonale zastępuje kupną wędlinę:) I nie zawiera sztucznych ulepszaczy:)

  • Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.

  • Przepis na bardzo kruchą karkówkę. świetna na obiad lub nawet na przyjęcia.

  • Karkówka "leżakująca" w solance a następnie pieczona w piekarniku. Doskonała na obiad. Pyszna jako wędlina kanapkowa.

  • Świetnie smakuje

  • Rozpływająca się w ustach miękka i soczysta, karkówka.Panowie bardzo lubią takie obiady.Polecam :-)

  • Wypróbowany przepis na "Karkówka z winem"

Artykuły na temat: karkówka naczynie żaroodporne
  • Zraziki z niespodzianką

    Świetny pomysł na karkówkę.

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Pieczeń w jabłecznej glazurze

    Karkówka z jabłkami posmakuje każdemu.

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Souvlaki z sosem tzatziki

    Przygotowanie: Do naczynia żaroodpornego dodaj skórki i sok z cytryn, posiekany czosnek, paprykę w proszku, tymianek, miętę, wino oraz oliwę. Marynatę dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Umytą oraz pokrojoną w paski karkówkę nadziej na patyczki do szaszłyków (przekładając cząstkami cebuli) i włóż do marynaty. Przygotuj sos. Do miski wlej jogurt i dodaj do niego posiekany czosnek...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • ​Trio z mięsa

    W przyprawach.

  • Bez względu na to, czy jesteś doświadczoną kucharką, czy też początkującą amatorką gotowania, w twoich kuchennych szafkach powinno znaleźć się miejsce na kilka niezbędnych sprzętów. Dzięki nim przygotowanie ulubionych dań będzie nie tylko łatwiejsze i szybsze, ale także zdecydowanie bardziej przyjemne. Patelnia Komu choć raz w życiu zdarzyło się gotować w kuchni bez patelni, ten doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że trudno o bardziej praktyczne naczynie. Przywykliśmy do przygotowywania na...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    .... Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym masłem. Ułóż w nim brukselkę i zalej sosem. Wierzch posyp pozostałym star-tym serem. Zapiekaj ok. 20 minut w temperaturze(...). Następnie dodaj pokrojone obie papryki. Smaż,często mieszając, ok. 10 minut. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Ułóż w nim ugotowaną brukselkę...

  • Sernik na kruchym spodzie z solonym karmelem. Kruchy spód100 g mąki pszennej3 szklanki cukru pudru½ łyżeczki proszku do pieczenia60 g zimnego masła1 żółtko Masa serowa225 g białej czekolady700 g dwukrotnie zmielonego twarogu (do wypieków)125 ml śmietany kremówki 36% 5 dużych jajek1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Solony karmel1 szklanka cukru4 łyżki wody8 łyżek śmietany kremówki 36%2 łyżki masładuża szczypta solisolone orzeszki ziemne do smaku Kruchy spódDno blaszki o wymiarach 24 cm x 24 cm...