• Informacje na temat:

    karkówka gotowana magii

Przepisy na temat: karkówka gotowana magii
  • Karkówka, natarta przyprawami i ugotowana zawinięta szczelnie w folię aluminiową.

  • Przepyszna salatka nadajaca sie jako dodatek do grilla i nie tylko.Smaczna a na dodatek prosta w wykonaniu

  • Wspaniałe mięso do kanapek, bez konserwantów i polepszaczy, przygotowane samodzielnie w domu. Bardzo proste w wykonaniu, jednak wymaga sporo czasu.

  • Smaczny pomysł na "Karkówka. Przysmak podwójnie gotowany"

  • Wspaniała, aromatyczna i prosta w wykonaniu. Dużo zdrowsza niż smażona.

  • Moi kochani, dzisiaj przepis na pyszną, soczystą, pieczoną karkówkę. Świetny pomysł do wykorzystania na obiad. Do tego gotowane ziemniaczki, surówka – i posiłek gotowy.

  • Karkówkę można zrobić na wiele sposobów. Moja wersja to roladki z kiełbasą, ogórkiem i cebulą.

  • Szynka gotowana

  • Po prostu rozpływa się w ustach ;)

  • Szybkie do zrobienia. Wszystko można przygotować wcześniej - jak przyjdą goście tylko wstawić i... za chwilę objadać się. Nie używać soli bo wystarczy tyle co jest w majonezie i keczupie.

Artykuły na temat: karkówka gotowana magii
  • Apetyt na region

    ...67 proc. respondentów. Chcemy w ten sposób cząstkę magii związanej z kulinariami, którą doświadczamy podczas wyjazdu, zabrać do domu i zachować na dłużej wspomnienia, emocje i doznania kulinarne(...) w prawdziwy kulinarny "clubbing" po Polsce. - Kulinaria, turystyka kulinarna jest ogromną szansą na promocję dla regionów. Dobrze przygotowana, wyróżniająca się oferta turystyczna potrafi...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Jak co roku, z okazji Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was e-booka. Tym razem postanowiliśmy skupić się w nim na tradycyjnych potrawach, których nie powinno zabraknąć na żadnym wigilijnym stole. W e-booku oprócz klasycznych przepisów, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa, nie zabraknie praktycznych porad ułatwiających przygotowanie wybranych dań. Zadbaliśmy także o to, abyście przeszli bez stresu przez okres przedświątecznych przygotowań - w książce znajdziecie kalendarz, który...

  • Jak co roku, z okazji Bożego Narodzenia przygotowaliśmy dla Was e-booka. Tym razem postanowiliśmy skupić się w nim na tradycyjnych potrawach, których nie powinno zabraknąć na żadnym wigilijnym stole. W e-booku oprócz klasycznych przepisów, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa, nie zabraknie praktycznych porad ułatwiających przygotowanie wybranych dań. Zadbaliśmy także o to, abyście przeszli bez stresu przez okres przedświątecznych przygotowań - w książce znajdziecie kalendarz, który...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Aby gotować, nie wystarczą chęci ani odpowiednio zaprojektowana kuchnia. Bez właściwych narzędzi i sprzętów kuchennych niewiele osiągniemy, a niektórych czynnościom będziemy musieli poświęcić naprawdę dużo czasu. Na szczęście, producenci akcesoriów kuchennych ułatwiają nam pracę oferując przydatne sprzęty i narzędzia. Fot. 123RF/Picsel Stojak na noże w kształcie serca? Uchwyty do trzymania stron książki kucharskiej? Radiotoster? To już nie są wytwory fantazji, a produkty oferowane przez...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu, w którym do wygrania były książki „Kuchnia staropolska" wydawnictwa Buchmann. Zobacz, czy to do ciebie powędruje nagroda. Bardzo cieszymy się, że podobnie jak my, kochacie polską kuchnię i doceniacie jej różnorodność. Wybór zwycięzcy nie był łatwy, jednak jury po długich obradach zadecydowało, że nagrody powędrują do: Engelavae: Za to wszystko, co jest tak nieprzewidywalne. Za zamykanie ziemniaków w cieście i przygotowywanie w ten sposób najlepszych pierogów...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...