• Informacje na temat:

    karkówka duszona w sosie z pieczarkami

Przepisy na temat: karkówka duszona w sosie z pieczarkami
  • Karkówka na trzy sposoby

    Sezonowe dania są najzdrowsze i takie smaczne! Wykorzystaj więc królujące o tej porze warzywa oraz grzyby. Połącz je z soczystą wieprzowiną oraz przyprawami. Wyjdzie pożywnie i pysznie, że palce lizać!

  • Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.

  • Multicooker: Karkówka w sosie własnym duszona z warzywami

    Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 55 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

  • Tym razem przygotowałam dla Was danie dla wymagających i cierpliwych kucharzy. Czas przygotowania to około 90 minut, ale zachęcam serdecznie , bo naprawdę WARTO :) Duszona karkówka rozpływa się w ustach i posiada bardzo intensywny miodowo - ziołowy aromat. Idealnym dodatkiem do tego dania będą chrupiące, grubo krojone frytki i lekka sałatka.

  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    Najpierw musimy upewnić się, czy mamy wszystkie potrzebne składniki. Ceranowicz w swoim przepisie wymienia: makaron typu  fale (1 op.), karkówka wołowa (1 kg), marchew (2 szt.), szalotki (4 szt., pieczarki (10 szt.), czerwone wino (250 ml), bulion wołowy (250 ml), mąka(4 łyżki), liść laurowy (2 szt.), tymianek (3 gałązki), rozmaryn (1 gałązka), koncentrat pomidorowy (1 łyżka), boczek wędzony...

  • Brak pomysłu na dzisiejszy obiad? Proponuję Wam karkówkę duszoną w sosie z kurek i marchewki. Fajna wersja klasycznego obiadu, kurki mozecie zastąpić dowolnym rodzajem grzybów nawet pieczarkami. Tak przygotowana karkówka jest smaczna, delikatna, wprost rozpływa się w ustach. Zapewniam Was, że jeśli raz spróbujecie ją przygotować wg mojego przepisu na dłużej zostanie w Waszym menu.

  • Takie proste, a takie pyszne

  • Klasyczny przepis na marynowaną karkówkę.Propozycja na smaczny obiad:)

  • Sprawdzony przepis na "Duszona karkówka"

Artykuły na temat: karkówka duszona w sosie z pieczarkami
  • Placki

    Placki można usmażyć nie tylko z tartych ziemniaków. Jest na nie mnóstwo sposobów!

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...