• Informacje na temat:

    karkówka bolońska

Przepisy na temat: karkówka bolońska
Artykuły na temat: karkówka bolońska
  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Znudziły Ci się klasyczne kiełbaski i karkówka z grilla? Masz ochotę na nowe doznania smakowe? Pobierz darmową książkę 169 przepisów na grilla. Wydanie 2. Nie czekaj pobierz książkę już teraz! Znajdziesz w niej informacje jak grillować, jakie są rodzaje grilli i potrzebne akcesoria. Dodatkowo dowiesz się jak prawidłowo przygotować idealnego steka. Ponadto znajdziesz w niej przepisy na sosy i marynaty, grillowane warzywa, owoce, sery, owoce morza i ryby. Masz Kindle, iPad lub czytnik, który...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Majówka za pasem, a to oznacza, że najwyższy czas pomyśleć, jak przygotować się do tych kilku wolnych dni. Niezależnie od tego czy planujecie wyjazd za miasto czy też odpoczynek w domowym zaciszu, majówka jest dobrą okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego. Fot. materiały prasowe Za co kochamy grillowanie? Przede wszystkim za możliwość odpoczynku. To jeden z najlepszych sposobów na relaks, odstresowanie i dobrą zabawę w kameralnym gronie. Co uwielbiamy grillować? Kiedyś na rusztach królowały...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Mogłoby się wydawać, że ostatni miesiąc wakacji zachęca do leniuchowania i korzystania ze słonecznych dni. Jednak użytkownicy Smakera nie próżnowali, dostarczając wam mnóstwa inspiracji. Oto najpopularniejsze z nich. Sierpień upłynął pod przepisów, dzięki którym możecie zatrzymać smaki lata na dłużej. Prawdziwe triumfy święciły przepisy na ogórki, pomidory i cukinię. Co ciekawe, nasz ranking pokazuje, że zatęskniliście także za nieco bardziej konkretnymi i sycącymi potrawami. W odstawkę...

  • Obecnie mamy spore szanse na dynamiczny rozwój w sektorze produkcji cydru, jako że jesteśmy największym producentem jabłek w Europie. Coraz częściej również Polacy przekonują się do oryginalnego smaku cydru. Za co go cenimy? Za niewysoką cenę i niepowtarzalny, jabłkowy smak. Fot. 123RF/Picsel Kiedyś uchodził za rarytas z górnej półki. Później kojarzyliśmy go z tanim trunkiem dla niewybrednych. Często wydaje nam się, że W chwili obecnej jest ogólnodostępnym napojem. Niedawno zaczęliśmy...