• Informacje na temat:

    karkówka ala gulasz

Przepisy na temat: karkówka ala gulasz
  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    ...sosem sałatkowym i wymieszaj. Czas przygotowania: 75 minut Danie dla 6 osób Gulasz jagnięcy z cukinią Składniki: - jagnięcina (karkówka lub łopatka) - 1 kilogram, - przyprawa do gyrosa Knorr(...). Deserem zaś jest zwykle trzykolorowa: zielono-żółto-biała galaretka, której z kolei towarzyszy świeżo parzona kawa z dodatkiem whisky. Po obiedzie mieszkańcy znów wychodzą na ulice świętować. Swoje...

  • Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy teraz okres jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę, kotlet schabowy…w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem

  • bardzo dobre

  • Wspaniały smak papryki

  • Parówki wiedeńskie w Wiedniu nazywają się "frankfurterki". Ciekawe, jak się nazywa gulasz segedyński w Szegedzie? -- Gulasz znosz? -- Znom. -- Bigos znosz? -- Znom. -- No to ani bigos, ani gulasz, ale cosik pośrodku. -- Dyć to jakiś oszukaniec!

  • Prawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Korzystajcie z przepisu i oczywiście ulepszajcie go :) Polecam!

  • Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z karkówką"

  • ciekawe walory smakowe i wizualne

Artykuły na temat: karkówka ala gulasz
  • Kluski polskie

    ...śliwkowym. Kluski śląskie z gulaszem Składniki na 4 porcje: Na kluski: 1 kg obranych ziemniaków, 1 jajko, mąka ziemniaczana, szczypta soli. Na gulasz: 50 dag łopatki wieprzowej, 2-3 łyżki oleju(...). Dodaj do gulaszu, gotuj jeszcze ok. 2 min. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Przełóż do miski i podziel na 4 równe części. Jedną ćwiartkę ziemniaków...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • ...leci do przodu, i w ogole ta głowka mu zwisa. Poza tym ten fotelik nie miał ochrony na głowe zadnej.. wiec przeleciałam wszystkie nowosci swiatowe i znalazłam fotelik który w testach bezpieczenstwa(...) mechanika.. wysłał mnie teraz do elektryka bo prawdopodobnie immobilaizer świruje... ale ten dopiero w przyszłym tygodniu ma czas. Oby do tego czasu moje auto zapalało jak trzeba.   Dzis juz środa...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Obecnie mamy spore szanse na dynamiczny rozwój w sektorze produkcji cydru, jako że jesteśmy największym producentem jabłek w Europie. Coraz częściej również Polacy przekonują się do oryginalnego smaku cydru. Za co go cenimy? Za niewysoką cenę i niepowtarzalny, jabłkowy smak. Fot. 123RF/Picsel Kiedyś uchodził za rarytas z górnej półki. Później kojarzyliśmy go z tanim trunkiem dla niewybrednych. Często wydaje nam się, że W chwili obecnej jest ogólnodostępnym napojem. Niedawno zaczęliśmy...