• Informacje na temat:

    karczek pod pierzynką przepis

Przepisy na temat: karczek pod pierzynką przepis
Artykuły na temat: karczek pod pierzynką przepis
  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Tłusty czwartek nie może obyć się bez pączków. Ale który przepis na nie jest najlepszy? Czy pączki z marmoladą są lepsze od tych z czekoladą? A może pokonają je pączki wiedeńskie lub serowe oponki? O tym zadecydują wasze głosy. Rozpoczynamy nasz tłustoczwartkowy plebiscyt! Fot. 123RF/Picsel Spośród wszystkich przepisów na Smakerze, wybraliśmy najbardziej smakowite, pączkowe propozycje. Teraz już tylko od was zależy, która z nich zostanie wybrana tą najsmaczniejszą. Zasady są bardzo proste:...

  • W ramach jubileuszowego wydania Restaurant Week, który trwa od 20 do 31 października, wybraliśmy się do krakowskiej restauracji Pod Katarynką. Zobaczcie, czego możecie się tam spodziewać. 10 edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polsce poświęcona jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Warto więc skorzystać z możliwości, jakie oferuje Restaurant week i wybrać się na wspólny posiłek. Do końca...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • Jesteś łasuchem i uwielbiasz domowe wypieki? Nie masz pomysłu jak zagospodarowac czas w długie zimowe wieczory?To jest własnie konkurs dla Ciebie!! Wystarczy, że 1. Zarejestrujesz się w Serwisie Smaker 2. Umieścisz przepis na pyszne ciasto lub ciateczka wraz ze zdjęciem 3. Prześlesz link do przepisu oraz swojego Nika na adres smaker@firma.interia.pl a będziesz miał szansę na wygranie atrakcyjnych nagród w postaci gadżetów Interia.pl i zestawu kisiążek ufundowanych przez wydawnictwo KDC...

  • Po kontuzji kręgosłupa nikt nie wierzył, że może wrócić do formy. Od kiedy biega i zdrowo się odżywia, nie ma żadnych kontuzji. Zdobyła już Koronę Maratonów, propaguje zdrowy styl życia i biegnie dalej… „Zawsze myślałam, że bieganie nie jest dla mnie. Że w ogóle nie jest dla zwykłych ludzi. Kojarzyło mi się raczej z czymś nudnym, nielubianym i odstręczającym. W dzieciństwie największym koszmarem wszelkich obozów sportowych, w których brałam udział, były poranne albo wieczorne przebieżki. Tchu...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • W piątym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować paszteciki w dwóch wersjach. Oto propozycje Tomasza. Paszteciki drożdżowe   Ciasto: 35 g świeżych drożdży (lub 8 g instant) 1 łyżka cukru 250 ml mleka 350 g mąki pszennej ¾ łyżeczki soli 3 żółtka 100 g masła   Nadzienie: 150 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 150 g bułki tartej 2 białka 100 g masła   Dodatkowo: 1 jajko 100 ml mleka   Dip: 3 średniej wielkości buraki ½ łyżeczki czarnuszki ½ łyżeczki...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Świeże, włoskie przysmaki, lokalne produkty najwyższej jakości, różnorodny wybór potraw - jeśli masz ochotę przeżyć włoską, kulinarną podróż, przyjedź na Ham Festiwal, który jest częścią „Wine Food Festival" i trwa aż do grudnia 2018 roku.. Fot. 123RF/Picsel To wszystko czeka na Ciebie we wrześniu w samym sercu Food Valley, czyli regionu do którego należą miasta takie jak Piacenza, Parma, Modena oraz Bologna. Emilia Romagna to jedyny taki region pachnący szynką parmeńską, pomidorami i serem,...