• Informacje na temat:

    karczek hit

Przepisy na temat: karczek hit
Artykuły na temat: karczek hit
  • Gotowanie jest seksowne

    ...kucharzenia, jak i dla tych, którzy już gotują. Oni nie potrzebują dokładnych receptur, ale być może zainspiruje ich jakieś  danie lub połączenie smaków. Np. karczek z kapustą kiszoną i ananasem, który okazał się hitem po jednym z moich programów. Skoro wspomniała pani to danie, nie mogę nie zapytać, dlaczego Polacy wciąż tak niechętnie podchodzą do innowacyjnych przepisów? Na połączanie mięsa...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • ...sukienke z miekkiej welenki ... miala z przodu odcinany karczek, zeby przod byl z klinow , dlugi rekaw z mankiecikiem... i najwazniejsze, ze do niej dopinalo sie rozne ozdoby ... bialy koronkowy kolnierzyk ( modne wtedy szydelkowe ) czasem biale mankieciki ... ale moim hitem byl kolnierzyk i mankiety z pieknego materialu w teczowe paseczki, ktore pieknie wygladaly przy zielonej sukience... Na...

  • Jaką kawę pijesz? Białą, czarną, a może bezbarwną? Jak się okazuje, trzecia z tych odpowiedzi wcale nie jest mrzonką rodem z filmów science fiction. Fot. 123RF/Picsel Ten niezwykły napój stworzyli Słowacy - bracia David i Adam Nagy – z myślą o osobach, które często piją kawę i z tego powodu borykają się z przebarwieniami zębów. Należy przyznać, że jest to jakiś sposób, chociaż zwykła wizyta u dentysty może okazać się skuteczniejsza i… tańsza. Post udostępniony przez Oursisterswardrobe...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF/Picsel Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu,...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu, jednak...

  • Decydując się przygotować przyjęcie komunijne w domu możemy zaskoczyć naszych gości smacznymi ciastami, których nie powstydziłaby się nawet najlepsza cukiernia. Oto kilka doskonałych przepisów, wypróbowanych przez naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Część z nas organizuje przyjęcia komunijne w restauracjach, gdzie menu układają zawodowi kucharze. Jednak niektórzy decydują się zorganizować tego typu imprezę samodzielnie, w zaciszu własnego domu. Wielu z was twierdzi, iż przy takiej okazji...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Słowianie stosowali te owoce jako lek na reumatyzm, przeziębienia czy zaburzenia żołądkowo-jelitowe. Była także środkiem przeciwszkorbutowym nazywanym „cytryną dla ubogich”. Obecnie żurawina świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs, sosów, a także słodkich wypieków. Fot. 123RF/Picsel Żurawina ma niewiele kalorii, a równocześnie wyjątkowo bogaty skład. Zawiera duże ilości antyoksydantów, witamin, błonnika i soli mineralnych. Eliksir młodości Duża ilość różnego rodzaju substancji...