• Informacje na temat:

    karczek hit

Przepisy na temat: karczek hit
  • karczek wyszedł pyszniutki, ale najlepsza to ta galaretka co się zrobiła wkoło :) mniam

  • Aromatyczny karczek:) Kawał mięsa na weekendowy obiad lub przyjęcie !

  • Nie będziecie zawiedzeni-to smak prawdziwego mięsa.

  • z prawdziwą niespodzianką w środku

  • Te oponki to nasz bezapelacyjny hit tego karnawału, robię je już 3 raz z rzędu, co przyznam, zdarza mi się rzadko. Niezwykle puszyste, delikatne, pyszne, bo połączenie smaku drożdżowca i twarogu to duet doskonały ! Te oponki polecam również tym, którzy obawiają się smażenia tradycyjnych pączków. Z podanych proporcji wyszło mi 27 sztuk.

  • Znaleziony w internecie pomysł na mega super ciasto-idealnie sprawdzi się na każdej imprezie,lub po prostu na obiad-bo kto nie lubi cheesburgerów???Dodatki możecie zmieniać dowolnie,ja swoje oczywiście również odrobinę zmodyfikowałam i wyszło przepyszne!W oryginalnym przepisie jest mięso wołowe ale u mnie sprawdziło się super również wieprzowe-dodałam również odrobinę musztardy i prażoną cebulkę-polecam wypróbujcie sami-mniam

  • Jest to sernik niby trochę tradycyjny, jednak ewidentnie z nutką fantazji. Zachęcam Was gorąco by jeszcze bardziej go ubarwić dodatkiem kakao. Do 1/4 masy serowej dodajemy solidną łyżkę kakao. Czekoladowa warstwa wędruje na górę i dopiero wtedy wrzucamy kuleczki. Następny razem właśnie tak zrobię! Z racji tego, że zbliża się Wielkanoc i jest to niewątpliwie czas sernikowania to zachęcam Was to tego byście ten jeden raz zaszaleli i zamienili wypróbowany przepis na nieco bardziej awangardowy,...

  • Pyszne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek.

  • Nie przepadam za karczkiem... ale ten... ten wyszedł rewelacyjny :)

Artykuły na temat: karczek hit
  • Gotowanie jest seksowne

    ...kucharzenia, jak i dla tych, którzy już gotują. Oni nie potrzebują dokładnych receptur, ale być może zainspiruje ich jakieś  danie lub połączenie smaków. Np. karczek z kapustą kiszoną i ananasem, który okazał się hitem po jednym z moich programów. Skoro wspomniała pani to danie, nie mogę nie zapytać, dlaczego Polacy wciąż tak niechętnie podchodzą do innowacyjnych przepisów? Na połączanie mięsa...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • ...sukienke z miekkiej welenki ... miala z przodu odcinany karczek, zeby przod byl z klinow , dlugi rekaw z mankiecikiem... i najwazniejsze, ze do niej dopinalo sie rozne ozdoby ... bialy koronkowy kolnierzyk ( modne wtedy szydelkowe ) czasem biale mankieciki ... ale moim hitem byl kolnierzyk i mankiety z pieknego materialu w teczowe paseczki, ktore pieknie wygladaly przy zielonej sukience... Na...

  • Jaką kawę pijesz? Białą, czarną, a może bezbarwną? Jak się okazuje, trzecia z tych odpowiedzi wcale nie jest mrzonką rodem z filmów science fiction. Fot. 123RF/Picsel Ten niezwykły napój stworzyli Słowacy - bracia David i Adam Nagy – z myślą o osobach, które często piją kawę i z tego powodu borykają się z przebarwieniami zębów. Należy przyznać, że jest to jakiś sposób, chociaż zwykła wizyta u dentysty może okazać się skuteczniejsza i… tańsza. Post udostępniony przez Oursisterswardrobe...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF/Picsel Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu,...

  • Co jakiś czas możemy usłyszeć o kolejnych hitach żywieniowych, które w zaskakujący sposób mają wpływać na nasz organizm. Ostatnio bardzo popularnym stał się zielony jęczmień. Czy warto po niego sięgnąć? Przekonajcie się sami! Fot. 123RF Jeśli na bieżąco śledzicie najnowsze trendy kulinarne i żywieniowe, z pewnością chociaż raz słyszeliście o zielonym jęczmieniu. Ten niezwykle modny składnik przebojem wdarł się na nasze stoły. O jego smaku nie będziemy dyskutować, gdyż to kwestia gustu, jednak...

  • Decydując się przygotować przyjęcie komunijne w domu możemy zaskoczyć naszych gości smacznymi ciastami, których nie powstydziłaby się nawet najlepsza cukiernia. Oto kilka doskonałych przepisów, wypróbowanych przez naszych użytkowników. Część z nas organizuje przyjęcia komunijne w restauracjach, gdzie menu układają zawodowi kucharze. Jednak niektórzy decydują się zorganizować tego typu imprezę samodzielnie, w zaciszu własnego domu. Wielu z was twierdzi, iż przy takiej okazji największe...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Okazuje się, że pojawiający się właśnie rabarbar jest nie tylko smaczny, ale także chroni przed rakiem. Babcie zawsze wiedzą co dobre... Rabarbar przywędrował do europejskich ogródków z Chin, gdzie uprawiano go już 3 tysiące lat przed naszą erą. Do dziś znajduje się na liście 50 podstawowych roślin leczniczych. Czym rabarbar zapracował sobie na to...