• Informacje na temat:

    kapusta z truskawkami

Przepisy na temat: kapusta z truskawkami
  • Zupa truskawkowa z miętą

    ...oraz zaburzeń trawienia. Mentol, który zawiera, zwiększa wydzielanie żółci. Herbata miętowa jest zalecane po spożyciu pokarmów ciężkostrawnych i wzdymających, jak fasola, kalafior, kapusta czy baranina...

  • Znika w mig:)

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Ta wiosenna potrawa doskonale smakuje z młodymi ziemniaczkami

  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • dla lubiących kapustę i nie tylko

  • Przekąski light

    ...mineralnej. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój i zmiksuj je razem z truskawkami, oliwą, octem i łyżeczką cukru na gładką pulpę. Awokado obierz i zmiksuj z sokiem z cytryny, resztą cukru...

  • Młoda kapusta jako danie główne.

  • pyszna kapustka z dodatkiem pomidorów. Nadaje się jako dodatek do ziemniaków lub jako osobne danie.

Artykuły na temat: kapusta z truskawkami
  • Daria Ładocha entuzjastką polskiej kuchni

    Blogerka i dziennikarka kulinarna Daria Ładocha często sięga po specjały kuchni polskiej. Zupa pomidorowa, chłodnik, młoda kapusta czy dania z truskawkami - takimi specjałami rozpieszcza obecnie swoją rodzinę.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze. Warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób wykorzystać te pyszne owoce. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco szerzej zakrojone kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka sprawdzonych...

  • Graj w zielone

    ..., które właśnie teraz są najsmaczniejsze. A dodatkowo prezentują się pięknie na talerzu. Młoda kapusta duszona w curry Mocno zielone liście młodej kapusty są soczyste i jędrne. Najlepiej jeść je lekko podduszone z dużą ilością świeżego kopru. Jeśli podkręcisz je świeżym imbirem, curry i odrobiną chili, zwykła kapusta zyska zupełnie nowy wymiar. Stopień trudności: dla początkujących Liczba...

  • Doskonałe dania możecie przygotować nawet z bardzo niepozornych składników. SKŁADNIKI - 400 ml mleka - 1 całe jajko - 3 żółtka - 1 laska wanilii - ok 1/3 szklanki cukru - 10 truskawek - gęsty sok malinowy/truskawkowy (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C. Mleko wlewamy do garnka i stawiamy na gazie.Krok 2Laskę wanilii kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka z wnętrza. Dodajemy je do mleka. Wrzucamy także strąki dla aromatu.Krok 3Do miski rozbijamy jajko i...

  • Kiszonki. Zdrowie zamknięte w słoiku

    Po modzie na rośliny strączkowe i ziarna przychodzi czas na kolejny trend żywieniowy. Kiszenie. I to nie tylko ogórków i kapusty. Coraz częściej przygotowuje się kiszone owoce, truskawki czy śliwki, a nawet jadalne kwiaty. To o tyle zrozumiałe, że kiszenie pozwala na zatrzymanie drogocennych składników letnich owoców i korzystanie z nich zimą.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Co jeść, aby ulżyć w dnie moczanowej?

    ...suszonymi, pieczarkami, cukinia duszona, woda z cytryną. Podwieczorek Tarta razowa z truskawkami i pomarańczami, herbata biała. Kolacja Omlet z pomidorami, natką, cebulą, plastrem gotowanej...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    Śniadanie  Omlet z dodatkiem jogurtu oraz pomidorem i szczypiorkiem, kromka chleba razowego, sałata, kawa zbożowa z mlekiem. Albo: kasza manna na mleku kokosowym z bananem i jabłkiem, biała kawa.  Drugie śniadanie  Koktajl na kefirze z mrożonymi truskawkami, szpinakiem, bananem i cynamonem. Albo: pięć biszkoptów, kisiel malinowy, herbatka z rozmarynem i jabłkiem. Obiad Zupa marchewkowa zabielana...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

Wideo na temat: kapusta z truskawkami
  • Przepisy na młodą kapustę z ziemniakami oraz wiosenną sałatkę

    Piotr Kucharski wyjaśnił w kuchni "Dzień Dobry TVN", jak przygotować ogórki małosolne. Kucharz podał też: zielony chłodnik, młodą kapustę z ziemniakami, wiosenną sałatkę oraz drożdżówki z ricottą i truskawkami. (Dzień Dobry TVN)

  • Pierwsze oznaki wiosny w kuchni Polana

    W sklepach można już kupić młode ziemniaki i kapustę. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował potrawy, wykorzystując pierwsze wiosenne warzywa. Na stole w programie pojawiła się zupa krem z młodej kapusty z szynką i kremem pomidorowym, zapiekanka z młodych ziemniaków, dymki i jabłek oraz tort serowy z mango i truskawkami. (DDTVN/x-news)

  • Zielona kuchnia Piotra Kucharskiego

    Piotr Kucharski przygotował w programie "Dzień Dobry TVN" dania z kapusty, szpinaku i szparagów. Kucharz przyrządził kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami, gołąbki z młodej kapusty, placek z kakao, truskawkami i szpinakiem oraz sałatkę z młodymi ziemniakami i grillowanymi szparagami. (DDTVN/x-news)