• Informacje na temat:

    kapusta z fasolą i grzybami przepis

Przepisy na temat: kapusta z fasolą i grzybami przepis
Artykuły na temat: kapusta z fasolą i grzybami przepis
  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...szukasz nowych pomysłów i przepisów? Przygotowaliśmy dla Ciebie garść wskazówek i podpowiedzi na ten temat!

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    Infekcja grzybicza należy do jednej z najbardziej uciążliwych dolegliwości i niełatwo jest się jej pozbyć. Bardzo ważne jest, aby w diecie antygrzybiczej pamiętać o składnikach, które pomogą ją zwalczyć. Znajdują się one m.in. w przepisach dań, które prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Terapia żywieniowa - co jeść, by nie chorować

    ...działaniu jak lek stosowany przy zapaleniu oskrzeli. Oto przepis: weź pół kury rosłowej, włoszczyznę, 3 cebule, rzepę, czosnek, sól, pieprz, chili, curry i natkę pietruszki. Po ugotowaniu dodaj żółtko(...) (sałata, szpinak, kapusta, brokuły, szparagi, kalafiory, brukselka), roślinach strączkowych, orzechach. Witaminę E zawierają oleje roślinne: sojowy, kukurydziany, słonecznikowy i orzechowy. Owoce...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....