• Informacje na temat:

    kapusta włoska z papryką na ciepło

Przepisy na temat: kapusta włoska z papryką na ciepło
  • Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

    ..., wymieszaj z imbirem, miodem, dżemem, musztardą i solą. Zamarynuj w sosie szynkę na noc.  2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz szynkę 120 minut, podlewając marynatą.  3. Podawaj na ciepło z sosem(...) z kiełbasą, dołóż pokrojone papryki i cebulę oraz pomidorki. Piecz jeszcze 15 minut lub dłużej (warzywa i kiełbasa powinny być zrumienione). Podaj na gorąco, z chrzanem.  Włoska tarta wielkanocna...

  • Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"

  • Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.

  • Smaczny pomysł na "Kapusta kwaszona na ciepło"

  • Przepisów na młodą kapustę jest wiele.W każdym domu na pewno inny , ulubiony i sprawdzony. W moim domu mam wypróbowany przepis. Który polecam.

  • Pyszny dodatek do obiadu

  • Wypróbowany przepis na "Włoska kapusta z boczkiem"

  • Uwielbiam buraczki w każdej postaci, bo są zdrowe, smaczne i dodają mnóstwo energii. Te na ciepło, podawane do obiadu przypominają mi smaki dzieciństwa. Dzisiaj zapraszam na moją wersję tego dania, przygotowaną z pieczonych buraczków, jabłka i cebulki. Smacznie polecam :)

  • Tani i smaczny obiadek.

  • Idealna do klusek śląskich. Doskonały słodko - kwaśny smak... łatwa i pyszna!

Artykuły na temat: kapusta włoska z papryką na ciepło
  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...w wersji wegetariańskiej, albo z dodatkiem ostrej kiełbasy, która nada daniu niepowtarzalny aromat. Pokrój ją w plasterki i wrzuć wraz z cebulką, papryką i wyciśniętym czosnkiem na rozgrzaną patelnię(...) papryką, dla podkreślenia smaku. Kiedy pomidory połączą się z pozostałymi składnikami, na wierzch wbij kilka jajek, a następnie delikatnie wybełtaj białko, by odpowiednio się ścięło. Uważaj, żeby...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Popraw formę i nastrój kolorowym menu

    ...cukru. Popołudnie i wieczór to czas warzyw - jedzmy je w surówkach, sałatkach oraz na ciepło. Liczy się wszystko: pomidorki upieczone z rybą, marchewka zapieczona z kaszą czy liść kapusty wyjęty...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • By nie traciły witamin

    ...przeciwnowotworowych niż w tej przechowywanej przez całą dobę w świetle. Dlaczego? Kapusta reaguje na zmieniające się sygnały świetlne. W dzień wytwarza odstraszające insekty glukozynole. To one mają właściwości...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Brrr... jak zimno!

    ...to zbyt duża ekstrawagancja. W naszej kuchni doskonale zastąpi je wołowina. Wśród rozgrzewających produktów są też grillowane lub duszone warzywa: marchew, dynia, koper włoski, pory, kapusta włoska(...) ciała. Papryką w stopę Po dobrym jedzeniu przychodzi kolej na rozgrzewającą kąpiel: do wanny z ciepłą wodą dodaj napar sporządzony z garści tymianku, majeranku lub dwóch łyżek imbiru. Nie należy...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...