• Informacje na temat:

    kapusta przekladana miesem

Przepisy na temat: kapusta przekladana miesem
  • Zapiekanka ryżowa z mięsem i kapustą

    Doprawiona na pikantnie pieprzem oraz papryką

  • Swietnie sie prezentuje,smakuje wybornie.

  • Gołąbki z kaszą jaglaną trochę inaczej

    Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jaja 3 cebule 1 kapusta 2 puszki pomidorów bez skórki 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego 1 łyżeczka cynamonu mielonego Garść siekanej natki pietruszki Garść siekanej kolendry 20g rodzynek 20 g kaparów 2 marchewki Sól, pieprz, brązowy cukier Sposób przygotowania...

  • Danie które polubi cala rodzinka :)

  • Najlepiej smakuje z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

  • Bardzo szybko je się robi.

  • Zapiekanka ziemniaczana z brokułami

    Brokuły, nazywane również kapustą szparagową lub zielonym kalafiorem, należą do rodziny krzyżowych, czyli kapustowatych - tej samej, z której wywodzą się kapusta, kalafior, brukselka czy jarmuż, ale również rzeżucha. Mają wiele cennych składników. To źródło białka, a także witaminy C, A, K, B1, B2 i PP. W brokułach znajdziemy wiele składników mineralnych, takich jak wapń, potas, żelazo, magnez...

  • Duszona kapusta kiszona z mięsem to duet perfekcyjny. Wprost idealne danie na jesienne i zimowe dni. To danie na pewno przypadnie do gustu wielbicielom pikantnych smaków. W przepisie specjalnie nie podaję ilości przypraw, ponieważ każdy z nas ma inny poziom tolerancji ostrości.

  • Ziemniaczane zapiekanki

    W chłodny dzień zwykle mamy ochotę zjeść coś konkretnego. Kartofelki z piekarnika świetnie się sprawdzają w takiej sytuacji. Rozgrzeją i nasycą jak żadne inne danie.

  • Pomysl na danie mojej siostry, z moimi drobnymi zmianami- pysznosci :-) Skladniki mozna dowolnie modyfikowac, tzn. dodac wiecej miesa czy kaszy- tak, jak nam odpowiada.

Artykuły na temat: kapusta przekladana miesem
  • Sałatka z białej kapusty

    Co wspólnego ma kapusta z cytryną? Obie zawieraja tyle samo witaminy C. Dlatego sałatka z białej kapusty podnosi naszą odporność.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Gulaszowa z włoską kapustą

    Zamiast karkówki użyjmy mięsa gulaszowego z indyka.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Szybki paprykarz z mięsem

    Ekspresowe danie.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Orientalna potrawka z orzechami

    1. Szynkę wieprzową krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Umytego pora kroimy pod...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Zrazy po litewsku

    Przygotowanie: Suszone grzyby namaczamy i obgotowujemy w tej samej wodzie, odcedzamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Mięso kroimy na plastry w poprzek...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...