• Informacje na temat:

    kapusta pekińska z sosem czosnkowym

Przepisy na temat: kapusta pekińska z sosem czosnkowym
  • Sałatka z "pekińskiej"

    Składniki na 6 porcji: - kapusta pekińska średniej wielkości, - ogórek zielony, - 2 pomidory, - papryka, - sos czosnkowy Przygotowanie: Kapustę pokroić w paski. Ogórek obrać, pokroić w półksiężyce. Pomidory i paprykę w grubą kostkę. Składniki wymieszać, polać sosem. Czas przygotowania 25 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas...

  • Przygotowanie Pierś obsmażyć w przyprawach i pokroić w słupki. Pomidora obrać ze skóry i pokroić w cząstki. Ananasa pokroić w cząstki. Kapustę poszatkować. Ser pokroić w słupki. Wszystkie składniki podkładać warstwami (kapusta, ananas, kurczak, ser żółty, pomidor, kukurydza) i polać sosem. Czosnek drobniutko posiekać i połączyć z pozostałymi składnikami sosu. Przyślij nam przepis na twoją...

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa! Doskonała do drugiego dania lub jako samodzielne danie. Przepis jest wersją podstawową, można dodawać do niej składniki wg własnych upodobań

  • Składniki : 2 piersi z kurczaka, kapusta pekińska, puszka kukurydzy, ogórek konserwowy, przyprawa gyros,keczup,sos czosnkowy(śmietana,majonez, czosnek).

  • Kim chi, kiszone smaki w koreańskim wydaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    ....       3. Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.                                                         

  • Gdy oprócz kapusty pekińskiej nie mamy w domu do niej żadnych innych dodatków, proponuję podać ją z sosem na bazie majonezu, śmietany, miodu i musztardy francuskiej. Taka surówka obiadowa ma fajny, wyrazisty smak. Do tego jest szybka i tania w przygotowaniu.

  • Ciekawy pomysł na surówkę na obiad, którą przygotujesz w zaledwie kilka chwil.

Artykuły na temat: kapusta pekińska z sosem czosnkowym
  • Kolendra

    ...kapustę pekińską i sos sojowy. Zupę podawaj obficie posypaną świeżą kolendrą. A może z owocami morza? Kolendra podbije smak podduszonych w maśle czosnkowym krewetek królewskich. Przed posypaniem...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Pitta - "kieszeń chlebowa"

    .... Można ją podgrzać ponownie uzyskując efekt ciepłej skórki chlebowej z dowolnym nadzieniem. Pitta z bryzolem drobiowym Ilość porcji: 4. Składniki: bryzol drobiowy (4 szt.), kapusta pekińska(...) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowe), 1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili, oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody, sałata pekińska. Sos: 5 łyżek stołowych majonezu, 4 łyżki...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • ..., dodajemy do warzyw oraz ugotowanego ryżu (2 łyżki). Kolacja : sałatka z 3 liści kapusty pekińskiej, zielonej sałaty, pokrojonych 2 pomidorów, surowego ogórka, 1 żółtej papryki, polana sosem(...), podsmażonej na 2 łyżeczkach oleju. Paprykę mieszamy z ziemniakami i zalewamy sosem z 2 jajek, 2 łyżek wody, doprawionym solą i pieprzem. Taki omlet przez 2 minuty smażymy, a chwilę przed podaniem...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • ...sosem winegret, do tego 1 kromka pieczywa chrupkiego.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Enchiladas (w wersji wegetariańskiej lub mięsnej)

    ...wegetariańskiej. Podawaj z surówką z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym.  

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...