• Informacje na temat:

    kapusta pekińska z rodzynkami

Przepisy na temat: kapusta pekińska z rodzynkami
Artykuły na temat: kapusta pekińska z rodzynkami
  • Witaminy i minerały, bez nich ani rusz!

    Nie ma wśród nich bardziej i mniej ważnych. Wszystkie biorą udział w istotnych życiowych procesach. Organizm stale ich potrzebuje.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Więcej energii w siedem dni!

    To naprawdę możliwe! Krótka dieta sprawi, że będziesz silniejsza i uodpornisz się na wirusy. A do tego zapniesz pasek o dziurkę dalej! Nie musisz odejmować kalorii. Wystarczy dodać produkty, które lubi twój organizm.

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    Są pyszne, proste i wielofunkcyjne. Schudniesz o jeden rozmiar i będziesz tryskać energią.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Licz z nami kalorie

    ...- 37 kcal; burak - 38 kcal; cebula - 30 kcal; cukinia - 15 kcal; czosnek - 146 kcal; dynia - 28 kcal; fasola szparagowa - 27 kcal; groszek zielony - 76 kcal; kalafior - 22 kcal; kapusta pekińska - 12 kcal; kapusta włoska - 38 kcal; kukurydza - 110 kcal; marchew - 27 kcal; ogórek - 13 kcal; papryka zielona - 18 kcal; papryka czerwona - 28 kcal; pomidor - 15 kcal; por - 24 kcal; rzodkiewka - 14

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Gęsina wraca do łask! Ta polska hodowana jest na naturalnej karmie. Ma tylko 3,5 - 5 proc. tłuszczu (wieprzowina ponad 30!). W smaku jest krucha i delikatna. Polecamy na niedzielny obiad.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...