• Informacje na temat:

    kapusta pekińska z patelni

Przepisy na temat: kapusta pekińska z patelni
  • Jarska patelnia

    Składniki na 4 porcje: - 1 kapusta pekińska, 1 czerwona papryka, 1 cebula, suszone oregano, - 2 łyżki oleju (najlepiej sojowego), - 10 dag czerwonej soczewicy, - szklanka bulionu, 10 dag kiełków fasoli, - 3 łyżki łuskanych pestek dyni. Przyrządzanie: Kapustę opłukać. Pokroić w kostkę. Oczyścić paprykę, pociąć w paseczki. Cebulę posiekać. Na oleju udusić cebulę i paprykę. Dodać kapustę...

  • Składniki : 2 piersi z kurczaka, kapusta pekińska, puszka kukurydzy, ogórek konserwowy, przyprawa gyros,keczup,sos czosnkowy(śmietana,majonez, czosnek).

  • Kim chi, kiszone smaki w koreańskim wydaniu

  • Sałatka chińska - Sylwia

    ...1 średnia kapusta pekińska; 40 dkg piersi z kurczaka; 2 łagodne zupki chińskie; 20 dkg płatków migdałowych; szczypiorek; papryka czerwona i zielona; majonez; Vegeta; olej...

  • Szybka i bardzo pyszna

  • Polędwica w cieście

    ...patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. 3. Plasterki polędwiczki obtaczaj w mące, zanurzaj w jajku z mlekiem, i panieruj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu. 4. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Kapustę oczyść, lekko poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż czosnek z kuminem. Dodaj kapustę. Smaż razem, mieszając, 5 minut. 5. Na...

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa! Doskonała do drugiego dania lub jako samodzielne danie. Przepis jest wersją podstawową, można dodawać do niej składniki wg własnych upodobań

  • Sałatka azjatycka z minikolbami kukurydzy

    ...lekko osoloną wodę. Wrzuć marchew i gotuj ok. 3 min. Osącz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć marchew  i smaż kilka min. Ostudź.     4. Kolendrę opłucz osusz, oderwij listki od gałązek. Sos...

  • Kiszona w ten sposób kapusta pekińska jest trochę kwaśna, trochę słodka, trochę pikantna i bardzo aromatyczna, a przy tym piękna, kolorowa. Smaczna jedzona samodzielnie albo jako dodatek do obiadu. Dobrze komponuje się właściwie z każdym rodzajem potrawy. Mniam!

Artykuły na temat: kapusta pekińska z patelni
  • Kapusta pekińska w roli głównej

    Przygotowanie:  Kapustę i cebulę pokrój w cienkie piórka, seler w drobną kostkę. Wymieszaj warzywa. Plastry boczku przekrój na pół i pokrój w paski (o długości 2-3 cm).  Delikatnie podsmaż na patelni na oleju, tylko żeby boczek lekko się zrumienił (ale nie przysmażaj go). Wystudź boczek, dodaj go do warzyw. Wsyp żurawinę i wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Przygotuj sos i polej nim sałatkę...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Pyszne gołąbki

    Przygotowanie: Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i kawałki pieczarek. Schłodź i połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty, formując gołąbki. Wlej resztę bulionu i duś na małym...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Orientalna potrawka z orzechami

    ...grube plasterki. Obrane marchewki kroimy w słupki, a umytą kapustę pekińską w jednocentymetrowe paski. Orzechy podprażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu na jasnozłoty kolor, przekładamy na papier, studzimy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. 2. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i smażymy kawałki mięsa około 5 minut na jasnozłoty kolor. Następnie...

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Cudeńka z mielonego

    ...kostkę. Kajzerkę zalej wodą lub mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Boczek pokrój w kostkę. liście kapusty pokrój w cienkie paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w talarki. 2. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki(...). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Z mięsa uformuj średniej wielkości kulki. Każdą owiń liściem kapusty, przewiąż nicią. Na patelni roztop masło. Wrzuć marchewkę oraz cebulę (piórka). Mieszając smaż...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....