• Informacje na temat:

    kapusta pekińska z fasolą

Przepisy na temat: kapusta pekińska z fasolą
  • Sałatka z Fetą - Sylwia

    Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, ser Feta, ząbki czosnku, mały majonez.

  • Składniki: kapusta pekińska, marchew, kukurydza, fasola czerwona, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona i sos tysięcy wysp.

  • Kim chi, kiszone smaki w koreańskim wydaniu

  • Składniki: dwie piersi z kurczaka, 3 cebulki, 5-6 ogórków, papryka konserwowa, puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej, puszka groszku, majonez, keczup, kapusta pekińska.

  • Szybka i bardzo pyszna

  • Kierunek - Orient!

    ...do woka (3,99 zł/545g/1 opak), z azjatyckimi dodatkami, takimi jak grzyby mun, kapusta pekińska i kasztany wodne. Łagodne zakończenie uczty Jako dodatek do dań azjatyckich, który zapewni(...).) w oryginalnych, egzotycznych smakach: z nasionami sezamu, fasolą azuki, wasabi lub o smaku zielonej herbaty . Skosztuj także lekkiej, w 100% naturalnej wody kokosowej (2,99 zł/310 ml/1 opak.) z Tajlandii...

  • Pyszna, zdrowa i kolorowa! Doskonała do drugiego dania lub jako samodzielne danie. Przepis jest wersją podstawową, można dodawać do niej składniki wg własnych upodobań

  • Jarska patelnia

    Składniki na 4 porcje: - 1 kapusta pekińska, 1 czerwona papryka, 1 cebula, suszone oregano, - 2 łyżki oleju (najlepiej sojowego), - 10 dag czerwonej soczewicy, - szklanka bulionu, 10 dag kiełków fasoli, - 3 łyżki łuskanych pestek dyni. Przyrządzanie: Kapustę opłukać. Pokroić w kostkę. Oczyścić paprykę, pociąć w paseczki. Cebulę posiekać. Na oleju udusić cebulę i paprykę. Dodać kapustę...

  • Kiszona w ten sposób kapusta pekińska jest trochę kwaśna, trochę słodka, trochę pikantna i bardzo aromatyczna, a przy tym piękna, kolorowa. Smaczna jedzona samodzielnie albo jako dodatek do obiadu. Dobrze komponuje się właściwie z każdym rodzajem potrawy. Mniam!

Artykuły na temat: kapusta pekińska z fasolą
  • Orientalna potrawka z orzechami

    1. Szynkę wieprzową krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Umytego pora kroimy pod...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Cudeńka z mielonego

    Faszerowane ziemniaki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, osusz. Rozłóż na folii aluminiowej posmarowanej olejem, zawiń. Piecz 50-60 minut w temp....

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Wynaleziony w Chinach „twarożek”

    Wprowadzamy go do swojej diety nie ze względu na walory smakowe, lecz na jego cenną zawartość. Niskokaloryczny, lubi się z warzywami, grzybami i ziołami.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dieta bez laktozy

    ...niż mleko krowie - mięso - kasza gryczana, kasza jaglana, płatki owsiane - nasiona roślin strączkowych - groszek zielony, kapusta włoska, brukselka i szpinak. Źródła witaminy B12: - mleko sojowe...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Gdy ręce drętwieją, nie lekceważ tego!

    ...papryka, ziemniaki, kapusta pekińska. Gdy brak ci magnezu: nasiona słonecznika, migdały, orzechy włoskie i laskowe, gorzka czekolada, kakao, natka. Niedobór wapnia: jogurt naturalny, mleko o zawartości...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...