• Informacje na temat:

    kapusta pekinska i pomarancza

Przepisy na temat: kapusta pekinska i pomarancza
Artykuły na temat: kapusta pekinska i pomarancza
  • Białe warzywa - miks dla zdrowia

    ...ekspert. Białe warzywa to prawdziwi przyjaciele naszego układu pokarmowego. "Probiotyki to źródło bakterii kwasu mlekowego - probiotykiem jest na przykład kiszona kapusta. Ale wśród białych warzyw są...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Dieta bez laktozy

    ...niż mleko krowie - mięso - kasza gryczana, kasza jaglana, płatki owsiane - nasiona roślin strączkowych - groszek zielony, kapusta włoska, brukselka i szpinak. Źródła witaminy B12: - mleko sojowe...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...

  • Dieta odkwaszająca

    ...produkty zakwaszające wcale nie mają kwaśnego posmaku. Z warzyw sięgaj przede wszystkim po kapustne (brokuły, kalafior, kapusta) i liściaste (szpinak, sałata, jarmuż, seler naciowy, zioła). Do diety warto...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    Są pyszne, proste i wielofunkcyjne. Schudniesz o jeden rozmiar i będziesz tryskać energią.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Wykwintne dania z gęsiny

    Gęsina wraca do łask! Ta polska hodowana jest na naturalnej karmie. Ma tylko 3,5 - 5 proc. tłuszczu (wieprzowina ponad 30!). W smaku jest krucha i delikatna. Polecamy na niedzielny obiad.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....