• Informacje na temat:

    kapusta pekińska duszona

Przepisy na temat: kapusta pekińska duszona
  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka

  • Dodatek do mięs (drugie danie).

  • Kurczak w winie - medowws

    Podudzia lub nóżki kurczaka, cebula, szklanka bulionu, półwytrawne wino, pieczarki, kapusta pekińska, śmietana...

  • Szybka i bardzo pyszna

  • Schab po chińsku - przysłała Małgośka

    ...1,2 kg schabu; 2 łyżki sosu sojowego; 3 papryki czerwone; 1 kapusta pekińska; sól; pieprz; curry; cynamon; estragon...

  • Parzybroda z jałowcową koszyczkową

    Składniki: kiełbasa jałowcowa koszyczkowa np. firmy Gzella - 200g olej - 2 łyżki cebula - 2 szt. marchewka - 1 średnia szt. kapusta pekińska - 1 średnia szt. pomidor - 1 średnia szt(...) kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta...

  • Kim chi, kiszone smaki w koreańskim wydaniu

  • Jarska patelnia

    Składniki na 4 porcje: - 1 kapusta pekińska, 1 czerwona papryka, 1 cebula, suszone oregano, - 2 łyżki oleju (najlepiej sojowego), - 10 dag czerwonej soczewicy, - szklanka bulionu, 10 dag kiełków fasoli, - 3 łyżki łuskanych pestek dyni. Przyrządzanie: Kapustę opłukać. Pokroić w kostkę. Oczyścić paprykę, pociąć w paseczki. Cebulę posiekać. Na oleju udusić cebulę i paprykę. Dodać kapustę...

  • Kuchnia chińska

Artykuły na temat: kapusta pekińska duszona
  • Króluje od wieków na naszych stołach

    Czy rzeczywiście kapusta jest tak zdrowa i każdy może ją jeść?

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Orientalna potrawka z orzechami

    1. Szynkę wieprzową krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w nieduże kawałki, lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Umytego pora kroimy pod...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Czenaki litewskie

    Jednak można je także przygotować w garnku. Dobrze nadaje się do tego celu szybkowar. W oryginalnych przepisach występuje biała kapusta, ale z powodzeniem można zastąpić ją kapustą pekińską. Ta gęsta zupa jest rozgrzewająca i bardzo treściwa, a dodatek śmietany i ogórków idealnie przełamuje smak duszonych warzyw. Cebulę kroimy na ćwiartki, a następnie w plasterki. Kapustę pekińską szatkujemy...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kolacja na dobry sen

    ..., siekaną natkę lub koperek. Uwaga! Osoby cierpiące na nietolerancję laktozy powinny wybierać twaróg bez laktozy Szpinak  Świeży szpinak (także kapusta pekińska, jarmuż) to bogate źródło wit. B6, która...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...