• Informacje na temat:

    kapusta nowa z koperkiem

Przepisy na temat: kapusta nowa z koperkiem
  • Nareszcie w sklepach i na ryneczkach od jakiegoś czasu można znaleźć młodą kapustę. Bardzo ją lubię, dlatego jak tylko ją zobaczyłam to nie wahałam się ani chwilę i postanowiłam ją przyrządzić. Dodatkiem do niej był oczywiście aromatyczny koperek. :)

  • Przygotujcie dużą łyżkę do zjedzenia tej kapusty prosto z garnka... taaaaka pychota.

  • Przepis na młodą kapustę na słodko. Można również zrobić w wersji z kapustą pekińską. Dodatek kiełbasy, przecieru pomidorowego i kopru sprawia, że kapusta jest niezwykle aromatyczna.

  • Młoda kapusta idealna do każdego wiosennego obiadu.

  • Najprawdopodobniej ile osób robiących kapustę tyle przepisów. W mojej wersji jest najprostszy, bez zbędnych modyfikacji. Bez dodatkowych kalorii z zasmażki lub śmietany. Tylko kapusta, cebula i koperek. Połączenie, które samo się broni.

  • Prosty przepis na młodą podsmażaną, młodą kapustę z koperkiem i ze śmietaną. Idealny dodatek do mięs lub też do samych młodych ziemniaków. Doskonale smakuje następnego dnia po odsmażeniu.

  • Bardzo lubię taką kapustkę. Nie dość, że smakuje wyśmienicie, to dodatkowo jest zdrowa i bardzo nisko kaloryczna.

  • Klasyk klasyków - świetna o tej porze roku do lekkiego obiadku z młodymi ziemniaczkami. Lubicie?

  • Przepis wart wypróbowania: "Kapusta wiosenna z koperkiem"

  • Młoda kapusta smakuje wyśmienicie z koperkiem i szczypiorkiem

Artykuły na temat: kapusta nowa z koperkiem
  • Zupa krem z grzankami i serem

    Kapusta w całkiem nowym wydaniu. Szybko, pysznie i zdrowo.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    Twoja pociecha rośnie jak na drożdżach i w jej jadłospisie pojawiają się już nowe dania. Pamiętaj jednak, że nie powinnaś podawać jej wszystkiego, co jedzą dorośli.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kolorowy detoks doda ci energii

    ...wytwarza ją sam, ale dzięki składnikom z jedzenia. Najważniejsze są zielone warzywa krzyżowe, takie jak jarmuż, kapusta, brukselka, brokuł, kalafior. Także awokado, czosnek, cebula, imbir. Od żółtych(...) kremem marchewkowym. Kolacja: Pieczone warzywa : mała cukinia, kawałek batatu, cebula, pomidor, papryka, skropione olejem i posypane koperkiem Sałatka z zielonej sałaty, kilku rzodkiewek...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Lekkie zupy warzywne

    Jarzynowa z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 5 ziemniaków, 1 por,  3-4 marchewki,  2-3 kolorowe papryki,  1 cebula,  1/2 selera, 2 pomidory, 1/4 włoskiej kapusty, sól, pieprz,  suszone zioła: bazylia, tymianek, ew. listki laurowe, papryka w proszku, 2-3 łyżki oleju do smażenia, 1 łyżka masła. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Rozszerzamy dietę malucha

    ...i seler. Później zupkę zagęszczamy mięsem, ryżem lub kaszką kukurydzianą, żółtkiem, dodajemy odrobinę masła, doprawiamy zieloną pietruszką lub koperkiem, nie solimy. Do 9. miesiąca stosujemy dietę(...) W drugim roku życia : kalafior, kapusta, sałata, kalarepa, bakłażan, rzepa, fasola i groch (o ile nie wywołują wzdęć), surowe pomidory, rzodkiewki, cykoria, soja, papryka, kiwi, truskawki, daktyle...

  • Wigilijny wieczór to szczególny czas dla nas i naszych bliskich, których chcemy ugościć najlepiej, jak to możliwe. Posiłki przygotowujemy z dbałością o najmniejszy szczegół tak, żeby były nie tylko związane z wieloletnią tradycją, ale także pyszne i zdrowe. Fot. 123RF Na stole wigilijnym niepodzielnie króluje karp i barszcz czerwony, ale w wielu domach wśród dwunastu potraw znajdziemy też kapustę kiszoną w różnych wydaniach. Skąd wzięła się na naszych stołach? Jedna z dwunastu Powszechnie...