• Informacje na temat:

    kapusta na ciepło do żeberek

Przepisy na temat: kapusta na ciepło do żeberek
  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...1 kg żeberek - 1⁄2 kg porów (tylko białych części) - szkl. bulionu (najlepiej niezbyt słonego) - małe jasne piwo - pieprz mielony oraz w ziarnach (czarny oraz czerwony) - sól(...) zdejmij z patelni i przełóż w ciepłe miejsce (tłuszczu z żeberek, który się wytopi, nie wylewaj). - Na patelni po smażeniu żeberek połóż pokrojony w kółka por (tylko białe części; zielone liście możesz...

  • Przepisów na młodą kapustę jest wiele.W każdym domu na pewno inny , ulubiony i sprawdzony. W moim domu mam wypróbowany przepis. Który polecam.

  • Multicooker: Kapuśniak

    Składniki: 2 l wody 30 dkg żeberek 2 pokrojone marchewki 1 pokrojona pietruszka ½ pokrojonego selera 3 pokrojone ziemniaki ½ pora 1 cebula cała 0,3 kg kapusty kiszonej 1 łyżeczka vegety 1 łyżeczka soli pieprz do smaku 1 łyżka oliwy Sposób przygotowania 1. Umieścić żeberka w misie, dodać oliwę. 2. Nacisnąć MENU i ustawić program FRY, następnie...

  • Pyszny dodatek do obiadu

  • Pyszny dodatek do dań mięsnych- szczególnie polecam do gęsiny czy kaczki.

  • Smaczny pomysł na "Kapusta kwaszona na ciepło"

  • Pierwszy ciepły weekend i już coś by się zjadło. Ale tym razem nie z grilla a z wędzoka (domowej wędzarni). Bez chemii i konserwantów. Zapach i smak mmmm...

  • Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"

  • Idealna do klusek śląskich. Doskonały słodko - kwaśny smak... łatwa i pyszna!

  • Buraczki obrodziły i powoli zaczynam myśleć co z nich będę robić w tym roku. Na dobry początek buraczki na ciepło do obiadu. Wczoraj od kuzynki Eli ze Skawiny dowiedziałam się o dobrym sposobie na zrobienie buraczków bez pokaleczonych na tarce rąk.

Artykuły na temat: kapusta na ciepło do żeberek
  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...możemy wykorzystać resztki pieczonego mięsa, a także wędliny, nawet te obeschnięte czy obierki z warzyw. Przydadzą się również kości z pieczonego mięsa, np. z żeberek. Na początku przygotowujemy wywar...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Dziekuje wszystkim za mile powitanie i zainteresowanie moiim pierwszym wpisem. Milo wiedziec, ze  zostalo sie zauwazonym. Przegladalm troche wasze dzienniki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Mięso i owoce - dobrana para

    Żeberka w miodzie Składniki na 6-8 porcji: 1,5 kg żeberek wieprzowych (jeden pas), 1 puszka ananasów pokrojonych w talarki, 3 łyżki miodu, 3 łyżki ostrego ketchupu, 1 łyżka oleju, płatki ostrej(...). 5. Szaszłyki ułóż na półmisku przybranym sałatą. Podawaj na ciepło z ziemniakami z patelni. Przybierz połówkami pomidorków koktajlowych. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 395 kalorii Szynka na dziko...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Nie mam jeszcze kryzysu czterdziestolatka

    Bywają role w życiu aktora, które są tak wielkim sukcesem, że trudno potem przekonać publiczność do innych kreacji. Trzeba mieć prawdziwy talent, by sobie z tym poradzić. On udowodnił, że go ma. Potrafi nas nie tylko wzruszać, ale i śmieszyć do łez.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...