• Informacje na temat:

    kapusta karkówka pieczarki

Przepisy na temat: kapusta karkówka pieczarki
  • Zrazy z karkówki z kaszą gryczaną

    Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej bez kości 10 dag kiszonej kapusty 20 dag pieczarek 2 łyżki kaszy gryczanej 3 łyżki musztardy sól, pieprz 3 łyżki margaryny Przygotowanie: Kaszę ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, osącz. Kapustę opłucz, odciśnij, posiekaj. Dodaj kaszę, wymieszaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z kaszą i kapustą, przypraw solą i pieprzem...

  • :) Bardzo pyszne

  • Sajgonki na różne sposoby

    ...gotuj je 35 minut w świeżej wodzie. Odcedź, pokrój w paseczki. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Marchewkę obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Kapustę oczyść, umyj, pokrój w paseczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso. Smaż chwilę. Dołóż pieczarki i borowiki. Dołóż marchewkę. Duś ok. 25 minut. Pod koniec dodaj kapustę. Zdejmij z ognia. Przypraw sosem sojowym...

  • Niby nic a jednak tak dużo. Pyszna, mięciutka i niezwykle aromatyczna karkóweczka.

  • Świąteczne przysmaki

    ...wodą, po godzinie ugotuj. Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż drobno posiekane cebule. Połowę odłóż do miski. Do pozostałej cebuli dodaj pieczarki. Smaż, cały czas...

  • Przepis wart wypróbowania: "Karkówka z pieczarkami"

  • Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)

  • Sezon grillowy powoli dobiega końca więc karkówka wraca z powrotem do kuchni. Co powiecie na pomysł aby zapiec ją z kiszoną kapustą ? Ja już wiem że warto i nieraz wrócę do tego przepisu.

  • smaczniutkie danie

  • Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.

Artykuły na temat: kapusta karkówka pieczarki
  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki(...) niż 50 mg kwasu moczowego. Są to: nabiał: chudy twaróg, mleko, wędlina: szynka gotowana, warzywa: buraki czerwone, cebula, chrzan, cukinia, kapusta biała, kapusta kwaszona, marchew, ogórki, pomidory...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Jedz to, co cię leczy

    Od lekarza wyszłaś z receptą na leki i zaleceniem zmiany diety. Leki wykupić łatwo, ale co z jedzeniem? Nie wolno już ani grama tłuszczu? Jeść mięso czy lepiej nie? Nasza ekspertka radzi, na co zwrócić uwagę i od czego zacząć.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Od zasmażki do fusion

    Młynarski: "jest jeszcze śledź w śmietanie, metafizyczne danie"). Zostały zrehabilitowane kiszony ogórek i kiszona kapusta. Specjalistka od żywienia, influencerka Dr Ania, z sukcesem lansuje je...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego(...) porcjach na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do brytfanny lub dużego garnka. Dodaj pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, liście laurowe i połowę posiekanego tymianku. Mieszając smaż razem. Po chwili...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....