• Informacje na temat:

    kapusta czerwona zasmazana z gotowej

Przepisy na temat: kapusta czerwona zasmazana z gotowej
  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...kapustę. • Całość przypraw solą, pieprzem, majerankiem, dodaj listek laurowy. Wymieszaj i duś wolno, kilka razy mieszając. • W czasie, gdy kapusta się dusi, oczyść marchewkę i zetrzyj ją na grubej tarce lub pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i przesmaż na nim marchewkę. • Gdy kapusta nieco zmniejszy swą objętość, dodaj do niej przesmażoną marchewkę i pokrojone w kostkę...

  • doskonala do obiadu, pieczeni, rolad wieprzowych, ogolnie do potraw z wierzowiny, swietnie smakuje , szczegolnie ze schabowym...polecem , dokonaly smak, fantastycznie smakuje

  • Smaczny dodatek do dań głównych

  • Tak podana kapusta często pojawiała się w moim domu rodzinnym. Ja od czasu do czasu przypominam domownikom te smaki, bo naprawdę warto. Polecam.

  • czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.

  • bardzo smaczne i szybkie danie. Polecam w polaczeniu z gotowanymi ziemniaczkami.

  • Propozycja na smakowitą oraz delikatną czerwoną kapustę zasmażaną z dodatkiem śmietany. Kapusta idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako samodzielna przekąska. Możemy przygotować ją w wersji wegetariańskiej, a także mięsnej, z dodatkiem kawałków kiełbasy. Moja dzisiejsza propozycja przygotowana jest w wersji wege ;)

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • czerwona kapusta na ciepło

Artykuły na temat: kapusta czerwona zasmazana z gotowej
  • Mielone na 6 sposobów

    ...nastawionym na funkcję grill. Podawaj z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami. Gotowe danie posyp pistacjami. Z kapustą Składniki: 1 kg mięsa mielonego, mała kapusta biała, 2 duże cebule...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    Pełnia lata to idealna pora, by… w pyszny sposób zyskać szczuplejszą sylwetkę. Wystarczy unikać kulinarnych pułapek, a postawić na sezonowe spalacze zbędnego tłuszczyku.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Soczyste żeberka

    ...jabłkami, polej sosem. Żeberka z warzywami po prowansalsku Składniki: 1 kg chudych żeberek, 2 cukinie, papryka żółta i czerwona, bakłażan, 2 cebule cukrowe, 4 główki czosnku, zioła...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Kaczka na trzy sposoby

    ...dodatkiem do pieczonej kaczki jest czerwona kapusta - zasmażana lub w formie surówki (poszatkowana i zblanszowana kapusta, posiekana cebula, pokrojone w kostkę jabłko, nieco oleju, przyprawy). Rolada...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....