• Informacje na temat:

    kapusta czerwona z jabłkami przetwory

Przepisy na temat: kapusta czerwona z jabłkami przetwory
  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ..., o winnosłodkim smaku, jest wspaniały do zapiekania i na przetwory, np. dla dzieci. Wątróbka drobiowa z Mazowsza Składniki: 50 dag wątróbki drobiowej; 2 łyżki mąki; 40 dag jabłek; sól, pieprz, cukier, majeranek(...) przykryj warstwą pokrojonych jabłek. • Danie zapiekaj przez około 10-15 minut w temperaturze 180st C. • W tym czasie ugotuj ryż. Wątróbkę z jabłkami podawaj z ryżem i surówką, udekoruj zieleniną...

  • Jest to mój zbiór przepisów na Przetwory.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..." - wylicza. Zaznacza, że warzywa należy dodawać po kolei - od najtwardszych do najbardziej miękkich - każde z nich dusząc 2-3 minuty. Kucharz podkreśla, że przygotowując przetwory koniecznie trzeba wyparzyć słoiki. "Wystarczy przelać je wrzątkiem. Jeśli planujemy przygotować większą liczbę słoików, możemy wyparzyć je w zmywarce. Do tak przygotowanych słoików przelewamy przetwory, zakręcamy je. Słoiki...

  • Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

  • Czerwona kapusta z dynią i jabłkami z dodatkiem wędzonego boczku to bardzo smaczny dodatek do obiadu.

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Doskonała do sałatek i bigosu.

  • Smaczna surówka do obiadu.

Artykuły na temat: kapusta czerwona z jabłkami przetwory
  • Zapasy na zimę

    Pod koniec lata, gdy warzywa są najtańsze, warto poświęcić czas, by przygotować pyszne i zdrowe domowe przetwory.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Drażliwe jelito da się ułagodzić!

    ​Chociaż zespół jelita drażliwego objawia się bardzo dokuczliwie, trudno znaleźć jego przyczynę. Łatwiej nad nim zapanować!

  • Lato powoli dobiega końca, dzieci idą do szkoły, liście się złocą, a stragany zaczynają się uginać od wrześniowych przysmaków! Zobaczmy, na co jest sezon we wrześniu i co można przyrządzić z pierwszych jesiennych przysmaków! Które jesienne przysmaki warto "przerobić" na zimę?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka, gruszki, orzechy, pigwy, winogrona, ziemniaki, pomidory - tyle pysznych owoców i warzyw, które można zjeść od razu albo przygotować z nich przetwory na zimę! Zanim rozpoczniemy Miejsce,...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ..., pomarańcze, grejpfruty, cytryny, banany, ananasy, papaja, kiwi, maliny, gruszki, truskawki, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca. Produkty fermentowane: Kiszonki (kwaśna kapusta, kiszone ogórki, pikle itp(...) i przetwory mięsne: Salami, surowa wędzona szynka, wędzone kiełbasy, surowe kiełbasy, kabanosy, mielonka, metka, solone mięso, pastrami, wszelkie wędliny suszone (np. szynka parmeńska, serrano czy włoskie...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

  • 10 produktów, które przyspieszą metabolizm

    ...lepszemu przyswajaniu potraw, a po ich zjedzeniu dłużej odczuwasz sytość. Do kiszenia doskonale nadają się ogórki i biała kapusta, ale także kapusta czerwona, cukinia, buraki ćwikłowe, zielone pomidory(...)! 5. Czerwona herbata To produkt, z którym nie powinnaś się rozstawać ! Enzymy, garbniki i teina czerwonej herbaty szybko pomogą w pozbyciu się nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej. Zamiast tej w torebkach...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Natura kontra gościec

    ...znaleźć się 500-700 g warzyw (szpinak, kapusta, brokuły, jarmuż, marchew) i 300 g owoców (borówki, wiśnie, maliny, truskawki). Uwaga! Istnieje podejrzenie, że warzywa psiankowate (pomidor, papryka, bakłażan(...). A oprócz tego: Ogranicz w jadłospisie produkty wysokoprzetworzone. Zadbaj o żelazo (czerwone mięso, warzywa zielonolistne i strączkowe), wapń (mleko i jego przetwory) i witaminę D (ryby) w diecie...

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Jakie przetwory najlepiej robić w czerwcu?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czerwiec jest początkiem lata oraz gorącej i słonecznej aury, dzięki której możemy cieszyć się świeżymi, słodkimi truskawkami, poziomkami, rabarbarem, czereśniami, smacznym szpinakiem, młodymi buraczkami z...